ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Με τρεις συγκεντρώσεις είπαν «ΟΧΙ» στα μνημόνια οι Λαρισαίοι

Μήνυμα αντίστασης στις πολιτικές του μνημονίου και ανατροπής των κυβερνήσεων που την εφάρμοσαν τα προηγούμενα χρόνια έστειλαν οι Λαρισαίοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα που συμμετείχαν το πρωί της Πέμπτης στις … τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της πόλης και στις πορείες που τις ακολούθησαν.

SANYO DIGITAL CAMERA

Αν εξαιρέσει κανείς την ιδιαίτερα μικρή συγκέντρωση του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Ταχυδρομείου, όπου απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Βασίλης Πινακάς και κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του τμήματος Δημήτρης Παπαποστόλου, οι υπόλοιπες δύο συγκεντρώσεις και οι πορείες που πραγματοποιήθηκαν ήταν από μεγάλες (αυτή του Εργατικού Κέντρου) μέχρι ικανοποιητικές (αυτή της ΕΛΜΕ και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων).

SANYO DIGITAL CAMERA

Προφανώς, μια κοινή συγκέντρωση και πορεία θα αποκτούσε πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από τις σημερινές, αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που δεν είναι του παρόντος – αν και κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξει.

SANYO DIGITAL CAMERA

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στην κεντρική πλατεία, απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Λάρισας Γιώργος Τσιαπλές και ο πρόεδρος των Λαρισαίων συνταξιούχων του ΙΚΑ Θανάσης Κουμαντζέλης, ενώ κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάσος Τσιαπλές.

SANYO DIGITAL CAMERA

Στη συγκέντρωση της ΕΛΜΕ και άλλων πρωτοβάθμιων σωματείων, μίλησε ο εκπρόσωπος των Εργατικών Κινήσεων – Παρεμβάσεων Ηλίας Ταλαχούπης, η εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ (συνδικαλιστικός φορέας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) Αγγέλα Δημότσιου και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας Δημήτρης Παπαδόπουλος.

SANYO DIGITAL CAMERA

Σχετικά με τα ποσοστά συμμετοχής των Λαρισαίων στη σημερινή απεργία, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, στο Δήμο Λάρισας ήταν 45 %, οι καθηγητές απέργησαν σε ποσοστό 13 % και οι δάσκαλοι σε ποσοστό 10 %.

(newsroom onlarissa.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις