ΚΟΣΜΟΣ

Συνελήφθη ο νεότερος κατά συρροή δολοφόνος του κόσμου

Είναι μόλις 20 ετών και ύποπτος για 79 φόνους


Είναι μόλις 20 χρονών και μέλος ενός από τα πλέον διαβόητα καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού. Ο λόγος για τον Χουάν Πάμπλο Βανκέζ που κατηγορείται ότι διέπραξε τουλάχιστον 79 δολοφονίες.

Όπως αναφέρει το CNN, ο κατά συρροή δολοφόνος, ήδη ομολόγησε την ενοχή του για 45 ανθρωποκτονίες ενώ σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές, έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης τουλάχιστον 34 ακόμη δολοφονιών, οι περισσότερες εκ των οποίων διεπράχθησαν μέσα στο 2012.

Όπως υπολογίζεται ο έφηβος έμπορος ναρκωτικών διέπραττε περίπου ένα φόνο την εβδομάδα, πολλούς από τους οποίους μάλιστα «για τη διασκέδαση του».

Ανάμεσα στα δεκάδες θύματά του, που σύμφωνα με κάποιες πηγές ίσως να ξεπερνούν στην πραγματικότητα και τα 150, περιλαμβάνονταν αστυνομικοί, έμποροι ναρκωτικών αντίπαλων συμμοριών, μια στριπτιζέζ και κυριολεκτικά αμέτρητα αθώα άτομα που δεν εμπλέκονταν με κανέναν τρόπο μαζί του.

Ανάμεσά τους, δεκάδες και εκείνοι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων που δεν είχαν χρήματα να του καταβάλουν για την «προστασία» την οποία πουλούσε η συμμορία του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Αστυνομίας της πόλης Nuove Leon, ο Juan Pablo Vazquez πρέπει να κατέχει δύο παγκόσμια ρεκόρ εγκληματικότητας, καθώς είναι όχι μόνο ο νεαρότερος serial killer του κόσμου αλλά και αυτός με τους περισσότερους φόνους στο εγκληματικό «βιογραφικό» του.

«Είναι κάτι πολύ χειρότερο από ένα άγριο ζώο», είπαν χαρακτηριστικά οι Αρχές, «μια ζωή δεν σημαίνει απολύτως τίποτε γι’ αυτόν, και μπορεί και να την αφαιρέσει ακόμη και χωρίς κανένα λόγο».

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη χώρα κυριολεκτικά αντιμετωπίζει ένα ατελείωτο κύμα βίας που στρέφεται γύρω από κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα, με πρώτη αυτή της διακίνησης ναρκωτικών, ενώ ο αριθμός των ατόμων που δολοφονούνται από συμμορίες δολοφόνων, αγγίζουν τους 1.000 κάθε μήνα.

(iefimerida.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις