Εκδήλωση της περιφέρειας για τα «κόκκινα δάνεια»

Δημοσιεύθηκε στις: 27 Νοεμβρίου 2012, 15:11

«Ένα στα τέσσερα δάνεια δεν εξυπηρετείται, και πλησιάζουν τα 60 δις. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια που δεν αποπληρώνονται για διάστημα πάνω από τρείς μήνες».

Τα στοιχεία ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου κατά τη συνέντευξη τύπου που δόθηκε το πρωί – από κοινού με τον πρόεδρο του ΙΝΚΑ Θεσσαλίας κ. Βασ. Κόκκαλη – , εξηγώντας το σκεπτικό ανάληψης της πρωτοβουλίας εκ μέρους  της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας για τη διοργάνωση της εκδήλωσης με θέμα «Ακρίβεια και κόκκινα δάνεια. Υπάρχει λύση;» που διοργανώνεται  την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Δίνοντας το «στίγμα» της εκδήλωσης, η κ. Καραλαριώτου τόνισε χαρακτηριστικά: «Με το πλέγμα της  ακρίβειας και των δανείων να μας ταλανίζουν,  η πραγματοποίηση μίας σχετικής εκδήλωσης, παρουσία και του Γ.Γ. Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γεωργίου Στεργίου, θεωρήθηκε επιβεβλημένη, δεδομένης της συνολικής οικονομικής ύφεσης στην οποία βρισκόμαστε.  Στόχος μας είναι να ενημερωθεί ο κόσμος για όλες τις δυνατότητες ή τις ρυθμίσεις που μπορεί να αξιοποιήσει ώστε να καταφέρει  να απαλλαγεί, έστω και μερικώς, από το δυσβάσταχτο βάρος των χρεών του, όσον αφορά στεγαστικά, καταναλωτικά κι επιχειρηματικά δάνεια.

Παράλληλα, θα έχει στην ευκαιρία να θέσει απευθείας άμεσα  ερωτήματα για όσα τον απασχολούν. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν επίσης  οι προέδροι του Επιμελητήριου Λάρισας και του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Σ. Γιαννακόπουλος και Γ. Τσιαπλές αντίστοιχα,  καθώς και ο εκπρόσωπος των»Ενεργών Πολιτών» κ. Γ. Τράντας. Καλούμε τους πολίτες να πλαισιώσουν την εκδήλωση για να ενημερωθούν άμεσα κι έγκυρα για όσα τους απασχολούν σχετικά με την ακρίβεια και τα δάνεια».

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε: «Είμαι ιδιαίτερα  ικανοποιημένος με την συνεργασία που έχουμε ως ΙΝ.ΚΑ. Θεσσαλίας με την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, η οποία βοηθά έμπρακτα τις ενώσεις καταναλωτών. Καλούμε λοιπόν όλους τους καταναλωτές, είτε είναι δανειολήπτες είτε όχι, να παρευρεθούν στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουμε για τα «κόκκινα» δάνεια και την ακρίβεια και να ενημερωθούν επίσημα και υπεύθυνα, αφενός για τα δάνεια και τις δυνατότητες  διαγραφής των χρεών τους και αφετέρου για την ακρίβεια και για τους ελέγχους στην αγορά, από υπεύθυνους και θεσμοθετημένους φορείς, όπως είναι η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, ο Εμπορικός Σύλλογος, το Επιμελητήριο, το Κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες και το ΙΝ.ΚΑ.Θεσσαλίας.

Το ΙΝ.ΚΑ. Θεσσαλίας ξεκίνησε ως μία μικρή ένωση καταναλωτών και  πλέον αποτελεί συνώνυμο της υπεύθυνης ενημέρωσης, ενώ αριθμεί  πάνω από 800  μέλη. Αποκορύφωμα της δράσης μας είναι η συμμετοχή στο Δίκτυο Συνδρομής Χρεωμένων Φυσικών προσώπων, ως η μοναδική αναγνωρισμένη στο νομό από το Υπουργείο Ανάπτυξης και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή Ένωση Καταναλωτών».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Την εκδήλωση θα ανοίξουν με χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και η Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ενώ το πρόγραμμα για τη συνέχεια είναι το εξής:

  • Ομιλία του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτηρίου Γιαννακόπουλου, με θέμα «Επιχειρηματικότητα στην κρίση».
  •  Ομιλία του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γεωργίου Τσιαπλέ με θέμα «Καταναλωτές & Επιχειρήσεις σε περίοδο κρίσης».
  •  Ομιλία του  Δημοσιογράφου – Μέλους των Ενεργών Πολιτών Λάρισας κ. Γεωργίου Τράντα. με θέμα: «Χωρίς Μεσάζοντες»
  •  Ομιλία του Προέδρου ΙΝ.ΚΑ. Θεσσαλίας – Δικηγόρου κ. Βασιλείου Κόκκαλη με θέμα «Υπερχρέωση και ακρίβεια. Τρόποι αντιμετώπισης».
  •  Ομιλία του Γενικού Γραμματέα Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γεωργίου Στεργίου με θέμα «Ανάπτυξη Καταναλωτικής Συνείδησης: Η απάντηση στην ακρίβεια και στην υπερχρέωση».
  •  Συζήτηση

Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Ιωάννης Κολλάτος.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ