ΛΑΡΙΣΑ

«Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων» αντί για ΔΟΥ σε Φάρσαλα, Ελασσόνα, Αγιά και Τύρναβο

Οριστικό τέλος στα «όνειρα» των τοπικών φορέων για τη διατήρηση των Οικονομικών Εφοριών σε επαρχίες του νομού φαίνεται πως βάζει η κυβέρνηση.

Αυτό απορρέει ως συμπέρασμα από την δρομολόγηση Κέντρων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να εξυπηρετηθούν περιοχές όπου οι ΔΟΥ συγχωνεύονται.

Έτσι, σε Φάρσαλα, Ελασσόνα, Αγιά και Τύρναβο οι σημερινές εφορίες θα αντικατασταθούν από «Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων».

Σύμφωνα με το πόρισμα της ειδικής επιτροπής για την αναδιοργάνωση των ΔΟΥ, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων θα πρέπει να στεγαστούν σε χώρο που θα παραχωρήσει δωρεάν το υπουργείο Εσωτερικών.

Ακόμα στο μεταβατικό στάδιο λειτουργίας τους και μέχρι τη μηχανογραφική ενοποίηση των αρχείων των συγχωνευομένων ΔΟΥ μέσω του νέου TAXIS, τα Γραφεία θα μπορούν να χορηγούν φορολογικά έντυπα, να αποδέχονται και να διεκπεραιώνουν φορολογικά αιτήματα και να παραλαμβάνουν προσωρινά δηλώσεις, ενώ θα δέχονται αιτήσεις για χορήγηση παντός είδους πιστοποιητικών και βεβαιώσεων.

Υπενθυμίζεται πως με πρότερη απόφασή του το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να παραμείνουν μόλις 2 εφορίες για όλο το νομό της Λάρισας από το 2013.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις