ΛΑΡΙΣΑ

Μηνύματα για σωστή διατροφή από μαθητές του 1ου Γυμνασίου

«Τρώμε υγιεινά»… «Προτιμούμε φρούτα και λαχανικά»… «Το φαγητό έχει άμεση σχέση με την υγεία μας» καθώς «Το ανθυγιεινό φαγητό σκοτώνει»…

Αυτά ήταν μερικά από τα μηνύματα που πέρασαν χτες προς τους μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Λάρισας  στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε στο Σχολείο για την «Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής» (16η Οκτωβρίου).

Με ομιλίες, αλλά και με θεατροποιημένες προβολές μηνυμάτων, οι μαθητές που ανέλαβαν την εκδήλωση εξήγησαν στους συμμαθητές τους τη σημασία να τρέφονται σωστά, ακολουθώντας τα παραδοσιακά πρότυπα της μεσογειακής κουζίνας και αποφεύγοντας το «πρόχειρο φαγητό».

Τη δεκαετία του ’60, τονίστηκε στην εκδήλωση τα ελληνόπουλα είχαν μεταξύ των παιδιών της Ευρώπης τα χαμηλότερα ποσοστά πρόσληψης θερμίδων. Η αλλαγή των προτύπων ζωής, οδήγησαν σήμερα σε μια διατροφή που κατατάσσει τη νεολαία μας μεταξύ των πιο παχύσαρκων της Ευρώπης. Αυτή η θλιβερή πρωτιά πρέπει πια να ανατραπεί. Και πρέπει όλοι να το προσπαθήσουμε.

*Την πρωτοβουλία και την ευθύνη για την εκδήλωση είχε η καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας του σχολείου κα Στέλλα Παπαδημητρίου.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις