ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Με αφαίρεση βαθμών έως και υποβιβασμό κινδυνεύουν 7 ΠΑΕ

Ορόσημο η 21η Αυγούστου για να μην έχουν προβλήματα στη Σούπερ Λίγκα

Ορόσημο η 21η Αυγούστου για τουλάχιστον επτά ΠΑΕ της Super League, καθώς μέχρι τότε θα έχουν διορία να παρουσιάσουν πλήρεις φακέλους στην ΕΕΑ και να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα.

Σε δυσχερέστερη θέση φαίνεται πως είναι η Κέρκυρα, στη μετοχική σύνθεση της οποίας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και το διάστημα το οποίο απομένει είναι ελάχιστο, ώστε να προλάβει να διευθετήσει τις εκκρεμότητές της.

Από εκεί και πέρα γνωστό είναι λίγο πολύ το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Πανιώνιος, Άρης, ΟΦΗ και Πανθρακικός, οι οποίες δεν έχουν εξασφαλίσει φορολογική ενημερότητα. Στις περιπτώσεις που το ποσό που οφείλουν ξεπερνά τις 100.000 ευρώ, τότε κινδυνεύουν με ποινή που αρχίζει από αφαίρεση δέκα βαθμών και φτάνει έως τον υποβιβασμό.

Εξαιρουμένης της ΑΕΚ, οι υπόλοιπες τρεις δεν έχουν καταθέσει ούτε εγγυητική επιστολή. Οι περιπτώσεις των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ και Λεβαδειακού είναι οι πλέον ανώδυνες, αφού το μόνο που απουσιάζει από τους φακέλους του είναι η εγγυητική επιστολή, χωρίς την οποία κινδυνεύουν με την επιβολή προστίμου από πέντε έως 50.000 ευρώ.

Στην ίδια περίπου κατηγορία και η Βέροια, η οποία ναι μεν έχει καταθέσει εγγυητική επιστολή, ωστόσο αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με τον προϋπολογισμό της που καλείται να λύσει άμεσα.

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση του Πλατανιά ο οποίος δεν έχει καταθέσει καν φάκελο και προς το παρόν παραμένουν άγνωστοι οι λόγοι που δεν επέτρεψαν στην νεοφώτιστη ομάδα να το πράξει νωρίτερα. Αν δεν κατατεθεί ο φάκελος των Κρητικών μέχρι τις 21 Αυγούστου, τότε θα υποβιβαστούν στην πρώτη μη επαγγελματική κατηγορία, κάτι που ισχύει για όλες τις ΠΑΕ που θα τους επιβληθεί η εν λόγω ποινή.

Για την ώρα, αδειοδότηση από την ΕΕΑ έχουν πάρει μόνο οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρ. και Skoda Ξάνθη.

(pamesports.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις