Μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη «μάχη» της περιβαλλοντικής ρύπανσης

Δημοσιεύθηκε στις: 25 Ιουλίου 2012, 17:38

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Ιουλίου στα Τρίκαλα μεταξύ του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού-Πολιτισμού και Κοινωνικής Συνοχής Ρεντζιά Ευθύμιου και του Προέδρου της Αερολέσχης Πύλης Ντούβλη Ηλία.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση σχετικά με τον αεραθλητισμό ο οποίος συνεχώς αναπτύσσεται στη Θεσσαλία, καθώς όλο και περισσότεροι γνωρίζουν και αποφασίζουν να ασχοληθούν με τομείς του, όπως ο χειρισμός αεροσκαφών και ελικοπτέρων, το αλεξίπτωτο πλαγιάς, το ανεμόπτερο και τον αερομοντελισμό.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν για βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις  του αεραθλητισμού που μπορούν να αναπτυχθούν στο Ν. Τρικάλων και τη Θεσσαλία γενικότερα, δημιουργώντας τουριστική και αναπτυξιακή προοπτική για όλη τη Θεσσαλία.

Ο κος Ντούβλης ενημέρωσε επίσης τον κο Ρεντζιά για το project που αναπτύσσει αυτήν την περίοδο η Αερολέσχη Πύλης και αφορά στο σχεδιασμό, κατασκευή και πτήση ενός μη επανδρωμένου αεροσκάφους με εφαρμογή στην αεροεπιτήρηση περιοχών, τον έλεγχο περιβαντολογικής ρύπανσης, την πραγματοποίηση επιστημονικών πειραμάτων κ.α.

Ο κος Ρεντζιάς, εκδήλωσε το ενδιαφέρον και τη στήριξη, τόσο την προσωπική όσο και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη του αεραθλητισμού, καθώς τα οφέλη για την περιοχή μας, μπορούν να είναι πολλά και σημαντικά.

Τέλος δεσμεύτηκαν από κοινού για τη συνέχιση και ενίσχυση της συνεργασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την Αερολέσχη Πύλης προσδοκώντας ότι θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα για τον αεραθλητισμό και για αυτούς που ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν μελλοντικά με αυτόν.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ