ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων στα Τρίκαλα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε στον ατμοσφαιρικό χώρο του Μύλου Ματσόπουλου στα Τρίκαλα το περασμένο Σαββατοκύριακο το 2ο Φεστιβάλ Οίνων και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας που συνδιοργάνωσαν «ΕΝΟΑΘΕ- ΟΙΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την υποστήριξη της δημοτικής επιχείρησης e-trikala του Δήμου Τρικκαίων και των Επιμελητηρίων Τρικάλων και Λάρισας.

Στο Φεστιβάλ που αγκάλιασαν μαζικά οι πολίτες των Τρικάλων και οι επισκέπτες της περιοχής, 26 Θεσσαλοί οινοποιοί και αποσταγματοποιοί παρουσίασαν σε ειδικά περίπτερα κρασιά και αποστάγματα από όλον τον θεσσαλικό αμπελώνα, ενώ υπήρξε παράλληλα γευσιγνωσία κρασιών και αποσταγμάτων που συνοδεύτηκαν από τοπικά παραδοσιακά προϊόντα προσφορά τοπικών επιχειρήσεων. Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ στο πλαίσιο ημερίδας στην οποία συμμετείχαν και προσκεκλημένοι ειδικοί στο θέμα δημοσιογράφοι από την Αθήνα, παρουσιάστηκε η ιστορία των θεσσαλικών αμπελώνων και η διατροφική αξία των ποικιλιών των θεσσαλικών αμπελώνων. Η εκδήλωση που ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής με λαϊκή συναυλία, ενώ προβλήθηκε σε ζωντανή σύνδεση από την εκπομπή «Επίκεντρο» της ΕΤ3.

Σε δηλώσεις τους, η αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε Τρικάλων Χρύσα Ντιντή, έκανε λόγο για τη συμβολή του Φεστιβάλ στη προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού της περιοχής, δίνοντας παράλληλα μήνυμα συνένωσης δυνάμεων όλων των περιφερειακών ενοτήτων για τον θεσσαλικό αμπελώνα, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Γιάννης Αναστασίου, έκανε λόγω για το μήνυμα συνεργασίας που φέρνει αποτελέσματα, επισημαίνοντας πως στόχος είναι η εμβάθυνση του θεσμού ώστε συν το χρόνο ν’ αποτελέσει ένα μοναδικό σε συμμετοχή επισκεπτών πολιτιστικό, αγροδιατροφικό και τουριστικό προϊόν για την Θεσσαλία. Το 3ο Φεστιβάλ και Αποσταγμάτων της Θεσσαλίας του χρόνου θα διοργανωθεί στην Καρδίτσα.

rpt
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες