ΛΑΡΙΣΑ

«Να μην υπογράψετε καμία ατομική σύμβαση»

Έκκληση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στους εργαζόμενους στην επιχείρηση ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, «οι εργοδότες και στον κλάδο του Εμπορίου, αξιοποιώντας και την προεκλογική περίοδο επιτίθενται με ακόμα μεγαλύτερη ένταση ενάντια μας με μειώσεις μισθών, καθυστερήσεις πληρωμών, με πρόσθετη και απλήρωτη δουλειά, με αλλαγές στα ωράρια με δουλειά την Κυριακή και με απολύσεις.

Η επίθεση της μεγαλοεργοδοσίας είναι ενιαία, σε όλες τις επιχειρήσεις, σε όλους τους κλάδους. Οι εργαζόμενοι, είτε λήγει η μετενέργεια, είτε όχι, δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη, καμία αναμονή.

Να μην υπογράψει κανένας καμία ατομική σύμβαση, καμία μείωση μισθών, όπως απαιτεί η εργοδοσία να υπογράψετε ατομικές συμβάσεις, δηλαδή να υπογράψετε την κατάργηση της κλαδικής σύμβασης, η οποία λήγει το Φλεβάρη του 2013.

Αν υπογράψετε ατομικές συμβάσεις, καταργείτε οποιοδήποτε δικαίωμα όχι μόνο οικονομικό αλλά και θεσμικό που απορρέει από την κλαδική σύμβαση, δηλαδή άδειες, επιδόματα, ωράρια κ.ά. Η εργοδοσία μπορεί να σας απειλήσει ότι όποιος δεν υπογράφει ατομική σύμβαση σημαίνει ότι αποχωρεί από τη δουλειά του οικειοθελώς. Αυτό δεν ισχύει.

Σηκώστε ψηλά τη σημαία της υπεράσπισης των συλλογικών συμβάσεων, των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας , ακολουθώντας το δρόμο της οργάνωσης της πάλης, του συλλογικού αγώνα σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Ματαιώστε τα σχέδια της εργοδοσίας και του πολιτικού τους προσωπικού για την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και αυτό θα κριθεί από το συσχετισμό δύναμης και από την πάλη μας.

Αν δεν υπάρξει ο συσχετισμός δύναμης που θα επιβάλει συμβάσεις σε όφελος μας η κατηφόρα θα έχει και συνέχεια».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις