ΛΑΡΙΣΑ

Την παραίτηση του Αντώνη Γκουντάρα ζητάει η αντιπολίτευση στον Δήμο Αγιάς

Την παραίτηση του Δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα ζήτησε η παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Αγιάς, στο πλαίσιο του πρόσφατου απολογισμού.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Δώτιου Πεδίου έχει ως εξής:

«Κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για τον Απολογισμό της  Δημοτικής Αρχής, που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στη Χρυσαλλίδα, καταλήξαμε ως Δώτιο Πεδίο, μετά από μια συνοπτική αλλά εμπεριστατωμένη κριτική, να ζητήσουμε την άμεση παραίτηση του Δημάρχου, Αντώνη Γκουντάρα.

Οδηγηθήκαμε στην απόφαση αυτή, επειδή ο Δήμος Αγιάς έχει περιέλθει, λόγω της διακυβέρνησης Γκουντάρα όλα αυτά τα χρόνια, σε δεινή κατάσταση, μιας και τα πραγματικά προβλήματα διογκώνονται και -παρά τον πακτωλό χρημάτων που γράφεται στις εφημερίδες με βαρύγδουπους  τίτλους ότι δίνονται- δεν αντιμετωπίζονται. Οδηγηθήκαμε σε αυτήν την απόφαση, γιατί κατά τη διάρκεια του Απολογισμού, όπως λέγεται «τυπικά» αυτή η συνεδρίαση, ο Δήμαρχος Αγιάς ουσιαστικά δεν «απολογήθηκε» για τίποτα.

Δεν είπε τίποτα ουσιαστικό για την έδρα του Δήμου, την Αγιά των γραμμάτων και του πολιτισμού, η οποία δεν έγινε καμία απολύτως παρέμβαση για την ανάδειξη του ιστορικού της κέντρου και τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων της. Αντί να ξανανοίξουμε την εδώ και χρόνια κλειστή βιβλιοθήκη, ετοιμάζεται να δαπανηθεί ένα μεγάλο ποσό για ένα αμφιβόλου λειτουργικότητας κτίριο Δημαρχείου. Δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να απολογηθεί για τα ελάχιστα -έως μηδαμινά- έργα, που έκανε τόσο στην πόλη της Αγιάς όσο και στα υπόλοιπα χωριά του Δήμου όλα αυτά τα χρόνια που διοικεί.

Δεν είπε τίποτα για τις επανειλημμένες ζημιές στα παράλια, παρά μόνο ότι του φταίει ο «κακός μας ο καιρός», που κοντεύει να στείλει τα «μεγάλα έργα» …μεσοπέλαγα.  Δεν είπε κουβέντα για έργα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, την αγροτική οδοποιία ή για το αρδευτικό στις παρακάρλιες περιοχές, παρά μόνο αναφέρθηκε στο έργο άρδευσης στη Δήμητρα, που παραμένει ανενεργό τόσα χρόνια, επειδή δεν έχει ρεύμα(!).

Δεν είπε τίποτα για τον ολοκληρωμένο κόμβο στον Πυργετό που δεν έγινε στην νέα εθνική οδό και που από τον  Σεπτέμβρη, όπως είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο, ακόμα να δημοπρατηθεί, αποκλείοντας την περιοχή για μια ακόμη τουριστική περίοδο. Δεν είπε τίποτα για τα σχολεία που κλείνουν ούτε εξήγησε για ποιο λόγο δεν έχουμε ούτε μια παιδική χαρά, που να πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας, για να μπορούν να τη χαίρονται χωρίς φόβο τα παιδιά μας.

Δεν θυμήθηκε ακόμα να μας εξηγήσει το  λόγο που η επιτροπή διαβούλευσης του Δήμου είναι «παροπλισμένη» και τα τοπικά συμβούλια απαξιωμένα ούτε να δικαιολογηθεί που ουδέποτε καταρτίστηκε τεχνικό πρόγραμμα ανά δημοτική ενότητα, ώστε να προβληθούν και να ιεραρχηθούν οι πραγματικές ανάγκες.

Τέλος, δεν πέρασε ίσως από το μυαλό του να εξηγήσει στους δημότες για ποιο λόγο η πιο όμορφη ίσως περιοχή του Δήμου μας έχει καθηλωθεί σε στασιμότητα ούτε απέκλεισε την πιθανότητα τα έργα αποκατάστασης του γεμάτου λακκούβες και μπαλώματα παραλιακού δρόμου να ξεκινήσουν να υλοποιούνται με την έναρξη της τουριστικής περιόδου, καταδικάζοντας την περιοχή σε μια ακόμη χαμένη χρονιά.

Είναι πάρα πολλά αυτά που θα μπορούσαμε να πούμε, όπως η καθαριότητα ή αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, στα οποία όμως ο Δήμαρχος κατά τον απολογισμό του παρέλειψε να αναφερθεί.

Ψέλλισε μόνο κατηγόριες εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων, γιατί κάθε καλοπροαίρετη κριτική αντί να την αξιοποιεί για το καλό του τόπου, την εκλαμβάνει ως προσωπική εμπάθεια. Ένας απολογισμός εμφανώς «μικρός», εκτός «τόπου και χρόνου», γιατί δεν είχε τίποτα ουσιαστικό να δείξει και τίποτα θετικό να προβάλλει. Ίσως και γιατί ο κόσμος για άλλη μια φορά δεν του έκανε την χάρη να παραστεί στη …φιέστα ως κομπάρσος.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το Δώτιον Πεδίον ζήτησε την παραίτηση του κ. Γκουντάρα. Το έκανε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες αυτού του Δήμου, γιατί τόσα χρόνια ο κ. Γκουντάρας, ως δήμαρχος της περιοχής, άντλησε δύναμη και εξουσία από τους δημότες, που μόνο για την πρόοδο αυτού του τόπου και των κατοίκων του δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Αποχωρήσαμε, τέλος, από τη συνεδρίαση ως ελάχιστη διαμαρτυρία για την απαξιωτική και προσβλητική συμπεριφορά του Δημάρχου την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως της Ελάφου προς τον επικεφαλής της παράταξής μας, τους κατοίκους του ορεινού χωριού αλλά -κυρίως- για την προσβολή της μνήμης των σφαγιασθέντων κατοίκων της Ελάφου από τους Τούρκους, τους οποίους και τιμούσαμε εκείνη την ημέρα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις