ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Κουτσούμπας από Λάρισα: «Καταρρέει το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης» (ΦΩΤΟ)

«Θα μας βρουν μπροστά τους», ανέφερε χαρακτηριστικά από τη Λάρισα το μεσημέρι της Κυριακής, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οι τομεακές επιτροπές του κόμματος και της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προσπαθεί να στηρίξει το αφήγημα της δήθεν μεταμνημονιακής εποχής, πάνω σε δύο αλληλοσυμπληρούμενους άξονες, που είναι βαθιά αντιδραστικοί, ανεξάρτητα το πώς επικοινωνιακά πλασάρονται στο λαό.

Ο ένας είναι η λεγόμενη “δίκαιη ανάπτυξη”, από την οποία τάχα θα ωφεληθούν όλοι: και οι πλουτοκράτες που τα κέρδη τους εκτοξεύονται και η εργατική τάξη, ο λαός, που θα εξακολουθεί να πληρώνει ακριβά, μέχρι το πολύ να του ρίξουν  κάνα ψίχουλο για παρηγοριά.

Ο άλλος είναι αυτός της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας, όπου η Ελλάδα θα γίνει ως δια μαγείας παράγοντας «ασφάλειας και σταθερότητας» στην ευρύτερη ασταθή περιοχή.

Όμως ο πρώτος άξονας καταρρέει κάτω από το βάρος των όσων ζει ο λαός, αλλά και όσων έρχονται το επόμενο διάστημα.

Το αφήγημα της δίκαιης ανάπτυξης καταρρέει από τον ίδιο τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018 που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση μεθαύριο.

Τους κυβερνώντες δεν θα τους σώσουν ούτε τα συνθήματα, ούτε τα διαφημιστικά σποτάκια ούτε τα κοινωνικά μερίσματα από τα ματωμένα πλεονάσματα.

Φτάνουν μάλιστα να γράφουν και άρθρα για το ΚΚΕ στην “Αυγο- φυλλάδα’’ τους, τα οποία θα τα ζήλευαν τα διάφορα φασιστοειδή που κυκλοφορούν, άρθρα στη λογική του “νόμος και τάξη”!

Δόγμα, που απ’ ότι φαίνεται οι ΣΥΡΙΖΑίοι υποστηρίζουν πλέον φανατικά.

Ο δεύτερος κυβερνητικός στόχος, αυτός της γεωστρατηγικής αναβάθμισης  της χώρας, δεν αφορά ούτε την ειρήνη, ούτε την αλληλεγγύη των λαών και ας ορκίζονται σε αυτά οι υπουργοί της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου.

Αφορά την αναβάθμιση της συμμετοχής της Ελλάδας δηλαδή του ελληνικού κεφαλαίου στους ανταγωνισμούς, στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, στη μοιρασιά των αγορών, στο πλιάτσικο που ήδη συντελείται στις πλάτες των λαών.

Κι έχει μεγάλη σημασία, ο ελληνικός λαός, δίπλα στον αγώνα που δίνει για τους μισθούς, τις συντάξεις, το εισόδημα, να βάλει και τον αγώνα ενάντια σε αυτούς τους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που, όπως κι οι οικονομικές κρίσεις, είναι “νύχι-κρέας” με αυτό το βάρβαρο σύστημα.

Σε όσους λοιπόν έχουν το θράσος να κουνούν το δάχτυλο στο ΚΚΕ, τους λέμε: Ναι, δίνουμε όλες μας τις  δυνάμεις! Επιδιώκουμε να ανατραπεί η πολιτική σας, να ανατραπεί η πολιτική του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεών του, γιατί η υλοποίησή της είναι κόλαφος – οδοστρωτήρας για το λαό. Ναι, θέλουμε να αμφισβητήσει ο λαός τη σημερινή «νομιμότητα», τη νομιμότητα αυτού του διεφθαρμένου συστήματος, που προστατεύει τα συμφέροντα των λίγων. Και όχι μόνο να την αμφισβητήσει, να μην την αποδεχτεί, αλλά να διαμορφώσει και τις προϋποθέσεις για να την ανατρέψει».

Ακολούθησε λαϊκό γλέντι.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ:

Newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις