ΛΑΡΙΣΑ

Σεμινάριο μαθηματικής παιδείας στη Λάρισα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στο Μουσικό Σχολείο της Λάρισας σεμινάριο που οργανώθηκε από τον σχολικό σύμβουλο μαθηματικών κ. Δημήτρη Ντρίζο, το οποίο απευθύνονταν στους καθηγητές που διδάσκουν μαθηματικά σε Λύκεια της Λάρισας.

Το σεμινάριο είχε ως θέμα τον ρόλο των πολλαπλών θεωρήσεων της μαθηματικής γνώσης στη διδασκαλία των μαθηματικών και την εξέλιξη της διερευνητικής σκέψης.

Ο εισηγητής του σεμιναρίου, με σειρά παραδειγμάτων και εύστοχων επιχειρημάτων, υποστήριξε ότι τα μαθηματικά αποτελούν προνομιακό πεδίο για την άσκηση και την καλλιέργεια της κριτικής και δημιουργικής σκέψης. Και προς την κατεύθυνση αυτή επεσήμανε ότι προέχει, μέσα από τη διδασκαλία μας, να εμπνεύσουμε στους μαθητές τη λογική του διερευνητικού τρόπου προσέγγισης της γνώσης, καλλιεργώντας συστηματικά την ικανότητα της αναλυτικής και συνθετικής σκέψης αντί της στείρας και ισοπεδωτικής απομνημόνευσης.

Εξετάστηκαν επίσης θέματα και συζητήθηκαν λεπτομέρειες που αφορούν τη διδασκαλία επιμέρους ενοτήτων των μαθηματικών ανά τάξη του Λυκείου.

Τέλος, διατυπώθηκαν προτάσεις που συντείνουν στην οργάνωση μιας ποιοτικής και αποτελεσματικής διδασκαλίας, με παράλληλη ανάλυση καλών παιδαγωγικών και διδακτικών πρακτικών.

Στους συμμετέχοντες καθηγητές διανεμήθηκε υποστηρικτικό υλικό για διδασκαλία στην τάξη και ανάπτυξη κύκλου μαθημάτων επανάληψης.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις