ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Εντός του ’18 κατασκευάζεται γέφυρα στο ρέμα της Βελίκας – Επικοινωνία Σπίρτζη με Γκουντάρα

Την κινητοποίηση της κυβέρνησης, έστω και κατόπιν εορτής, προκάλεσαν οι καταστροφές από τη θεομηνία της περασμένης εβδομάδας, στα παράλια του δήμου Αγιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ο αρμόδιος υπουργός Υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, επικοινώνησε σήμερα με το δήμαρχο Αγιάς κ. Αντώνη Γκουντάρα προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα και τις ζημιές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης συμφωνήθηκε να προχωρήσει άμεσα η κατασκευή γέφυρας στο μεγάλο ρέμα που βρίσκεται δίπλα στο θεατράκι της Βελίκας, εκεί δηλαδή που αποκόπτεται η οδική επικνοιωνία κατά τη διάρκεια έντονων βροχοπτώσεων και πλημμυρικών φαινομένων.

Το έργο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί είτε από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, είτε από την έκτακτη χρηματοδότηση που θα λάβει ο δήμος Αγιάς, ο οποίος συμπεριλήφθηκε εξάλλου, στις πληγείσες περιοχές που θα λάβουν αποζημίωση για τις καταστροφές.

Παράλληλα δρομολογούνται και οι απαιτούμενες επιπρόσθετες υποδομές, όπως τα αναχώματα και το οδικό δίκτυο για τα σπίτια που βρίσκονται «ψηλότερα» στη Βελήκα.

Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις που ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, μιλώντας στο onlarissa.gr, ο δήμαρχος Αγιάς κ. Αντώνης Γκουντάρας εκτίμησε πως θα επωφεληθούν περισσότεροι από 20 πολίτες για καταστροφές σε σπίτια, επιχειρήσεις και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

newsroom  onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις