ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γάλλοι σολίστες στο πρώτο ρεσιτάλ της χρονιάς στο ΔΩΛ

Η πρώτη συναυλία της νέας καλλιτεχνικής περιόδου 2017-18 πραγματοποιείται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, σε συνδιοργάνωση με το Γαλλικό Ινστιτούτο.

Δύο καλλιτέχνες με λαμπρές σπουδές και καλλιτεχνική πορεία, οι Eve-Marie Caravassilis στο τσέλο και Ζαν-Μπερνάρντ Μαρί στο πιάνο, θα παρουσιάσουν στο κοινό της πόλης ένα πρόγραμμα με έργα των A.Dvorak, C.Debussy, D.Chostakovitch, F.Schubert, N.Paganini, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ.

Η είσοδος είναι 5 ευρώ.

EveMarie Caravassilis

Η Eve-Marie Caravassilis γεννήθηκε το 1982 και άρχισε το βιολοντσέλο σε ηλικία 5 χρονών στο Conservatoire του 20ου διαμερίσματος των Παρισίων με την Aleth Geiger και με τον Marc Latarjet. Σε ηλικία δεκατριών χρονών κερδίζει το πρώτο βραβείο παμψηφεί και τα συγχαρητήρια της επιτροπής της πόλης των Παρισίων . Κατόπιν δύο ετών σπουδών με τον Xavier Gagnepain στο Conservatoire National de Region του Boulogne-Billiancount κερδίζει το χρυσό μετάλλιο και σε ηλικία 15 ετών μπαίνει μετά από διαγωνισμό στο διάσημο Conservatoire Nationale Superrieure de Musique de Paris στην τάξη του Michel Straouss,  απ’ όπου κερδίζει το δίπλωμα γενικής μουσικής διαμόρφωσης .

Τον Σεπτέμβριο του 2002, ύστερα από διαγωνισμό μπαίνει πρώτη παμψηφεί στον τρίτο κύκλο τελειοποίησης των σπουδών στη τάξη Filipe Muller και τον Ιούλιο του 2004 κάνει έναν κύκλο σπουδών στο KonzertExam στο Universat der Kunst του Βερολίνου με τον Jens Peter Mainz και τον Eckart Runge.Το 2005 ηχογράφησε σε ζωντανή εκτέλεση το περίφημο κονσέρτο για βιολοντσέλο Νο1 του Dimitri Shostakovitsch με την ορχήστρα των αποφοίτων του Concervatoire de Paris και κατά τη διάρκεια του 2005-2006 είναι μέλος της Deutsch Oper Orchestra του Βερολίνου.

Το 2006 το διάσημο γαλλικό κουαρτέτο “PSOPHOS” την επέλεξε να γίνει μέλος του με το οποίο έπαιξε στις πιο διάσημες αίθουσες συναυλιών, Whigmor Hall του Λονδίνου Cadogal Hall Konzertgebow του Αμστερνταμ Cite de la Musique, Theatre de Chatelet, La chaux de Fonds , Sale Tchaikovsky της Μόσχας, Palais de Congres του Τόκιο, δίπλα από διάσημους μουσικούς. Επίσης, λαμβάνει μέρος σε διάσημα Φεστιβάλ όπως το City of  London Festival, το Folle journees της Ναντ ,της Λισαβόνας, της Λαπωνίαw , το Festival Musica στο Στρασβούργο , στο Orlando Festival της Ολλανδίας , στο Festival de Radio France” του Montepellier στη Γαλλία.

Παράλληλα η  Eve-Marie Caravassilis είναι συχνά προσκεκλημένη ως σολίστ  με διάφορες ορχήστρες όπως Waltham Symphony Orchestra στη Βοστώνη, την Collegium Orpheous , την Consilium Musicum καθώς και σε πολλά φεστιβάλ στη Γαλλία και την Ευρώπη. Μεταξύ των διασήμων μουσικών με τους οποίους συνεργάστηκε οι Patrice Fontanarosa, Marielle Nordman, Bruno Pasquier, Laurent Cabasso, Austin Dumay.

Η Eve-Marie Caravassilis έπαιξε για τη Γαλλική ραδιοτηλεόραση και για το BBC. Το 2011 κέρδισε τον διαγωνισμό για την θέση του konsoliste του βιολοντσέλου στην περιβόητη London Symphonie Orchestra όπου σήμερα είναι μόνιμο μέλος. Με την συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου έπαιξε υπό τη διεύθυνση των πιο μεγάλων μαέστρων της εποχής μας, Patrick Botti, Marc Mincofsky, John-Elliot Gardiner, Daniel Handing, Michael Tilson-Thomas, Valery Gargiev, Simon Rattle.

H Eve-Marie Caravassilis παίζει με γαλλικό ανώνυμο βιολοντσέλο και δοξάρι Bazin δανεισμένα από το ίδρυμα μουσικών οργάνων της Γαλλίας.

Παθιασμένη και εκλεκτική, είναι αναγνωρισμένη ομόφωνα σαν το ανερχόμενο αστέρι της σημερινής διεθνούς σκηνής.

Η Eve-Marie Caravassilis ξεχωρίζει ιδιαίτερα με τη μεγάλη ποικιλία του ταλέντου της.  Λαμπερή τεχνική,  θαυμάσια μουσικότητα και με έναν ήχο ιδιαίτερα σπάνιας ομορφιάς!

Jean-Bernard Marie

Ο Jean-Bernard Marie γεννήθηκε στον Μαυρίκιο και μετακόμισε στην Αυστραλία σε μικρή ηλικία όπου έκανε μαθήματα με την Josephine Bell και τον Igor Hmelnitsky στο Conservatory of Music του ΣύδνεΪ. Στη συνέχεια σπούδασε με τον Venstislav Yankoff στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris και απέκτησε το ‘Premier Prix’. Έπειτα ακολούθησε  σπουδές  στο Λονδίνο με τον Geoffrey Parsons προτού προχωρήσει σε μια διεθνή σταδιοδρομία.

Ο Jean-Bernard Marie έχει παρουσιαστεί ως σολίστ αλλά και ως συνοδός Lieder σε σύνολα  μουσικής δωματίου και σε μεγαλύτερα ορχηστρικά συγκροτήματα. Επιπλέον, ο Jean-Bernard Marie έχει εμφανιστεί σε πολλές ραδιοφωνικές εκπομπές στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ και την Ασία και την Ευρώπη. Οι σόλο δισκογραφικές του δουλειές περιλαμβάνουν το “Bachannal” και το “Silicon Music” του Pascal Zavaro για το ραδιόφωνο της Γαλλίας, καθώς και δύο κυκλοφορίες CD Τσέχων συνθετών το 2007 και ένα σόλο ρεσιτάλ άλμπουμ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις