ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προσφορά βιβλίων στο Γυμνάσιο Γόννων από το ΠΟΚΕΛ και δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (φωτό)

Το ΠΟΚΕΛ – Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών νομού Λάρισας προσέφερε βιβλία στο Γυμνάσιο Γόννων για τον εμπλουτισμό της σχολικής βιβλιοθήκης. Ταυτόχρονα η εκπαιδευτικός του σχολείου, Ευαγγελία Στογιάννη ετοίμασε για τους μαθητές μια δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου «Τι να είναι τα βιβλία;» παρουσία του διευθυντή, Δημήτρη Φιλιππόπουλου. Προσκάλεσε τον πρόεδρο του ΠΟΚΕΛ, Αργύρη Γιουρούκη και συνομίλησαν για τα βιβλία, άκουσαν μελοποιημένους στίχους και μαθητές της Β’ Γυμνασίου να διαβάζουν αποσπάσματα από επιλεγμένα βιβλία.

Ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου καθιερώθηκε η 23η Απριλίου, με σκοπό την προώθηση, την προβολή και την ανάγνωση βιβλίων στους νέους, είναι η γιορτή των εκδοτών και των πνευματικών δικαιωμάτων. Η ημερομηνία επελέγη για 1η φορά το 1925 από τους βιβλιοπώλες της Καταλονίας και καθιερώθηκε το 1995 από την UNESCO, επειδή στις 23 Απριλίου 1616 πέθαναν ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ και ο Μιγκέλ ντε Θερβάντες.

Το ΠΟΚΕΛ συνεχίζει να προσφέρει βιβλία σε σχολικές βιβλιοθήκες και σχολεία, σε Συλλόγους και Φορείς, που βρίσκονται σε κεντρικές κι απομακρυσμένες περιοχές, του νομού και της χώρας. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στη δράση του ΠΟΚΕΛ και να προσφέρει βιβλία, μπορεί να ενημερωθεί από τον γραμματέα, στο κινητό: 6983444094.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες