ΛΑΡΙΣΑ

Λαρισαίοι μαθητές παρακολούθησαν το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μοτοσυκλετώντας …χαίρομαι» στο Χατζηγιάννειο (φωτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Μοτοσυκλετώντας …χαίρομαι» για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου του σχολείου στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό κέντρο.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων του σχολείου με τίτλο «Αντιμετωπίζοντας υπεύθυνα τον εαυτό μου και τον συμπολίτη μου» και μετά από την πρόσκληση του 1ου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Λάρισας, από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «Μοτοθέσις» και σχετίζεται με την ασφάλεια στη μετακίνηση των πεζών και των κάθε είδους δικυκλιστών στην πόλη.

Οι καθηγητές που συμμετείχαν στα προγράμματα αυτά είναι οι Δημήτρης Λαμπρούλης, Ράνια Βερέμη, Χρύσα Τζιμουράγκα, Χαράλαμπος Σιλιτζής, Εύα Νασιάρα, Φανή Τζαμτζή, Στέλιος Καρανίκας και Κώστας Γκόλτσιος. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα, εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ, υλοποιήθηκε από τον κ.Θωμά Κακαδιάρη από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας Μοτοθέσις.

Οι μαθητές με εξαιρετικό ενδιαφέρον και μεγάλη προσοχή παρακολούθησαν τον ομιλητή που, σε φιλικό τόνο και χωρίς ίχνος διδακτισμού, τους μίλησε για την αξία της υπεύθυνης, καταρτισμένης και καταλλήλως εξοπλισμένης οδηγικής συμπεριφοράς. Επιπλέον, στη συζήτηση που ακολούθησε επιβεβαιώθηκε η αξία και η ελευθερία της χρήσης των διτρόχων, που τόσο γοητεύει τη νεανική ηλικία. Τονίστηκε όμως πως πρέπει να διασφαλίζεται απόλυτα και με κάθε τρόπο η ζωή και η σωματική ακεραιότητα τόσο των οδηγών και των συνεπιβατών τους όσο και των υπόλοιπων πολιτών.

Δείτε φωτογραφίες:

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες