ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αχρείαστος να είναι, θα υπάρχει γιατρός στα παράλια της Λάρισας

Αγώνα δρόμου δίνουν οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών υγείας της περιοχής, προκειμένου να υπάρχει επάρκεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα περιφερειακά ιατρεία στα παράλια της Λάρισας.

Μπορεί ακόμα να μην έχει έρθει στην επικαιρότητα το ζήτημα, καθώς δεν ξεκίνησε η full season ενώ και οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν, αλλά το ζήτημα της ικανής ιατρικής κάλυψης της περιοχής κατά τη θερινή περίοδο αποτελεί καίριο στοίχημα, αφού περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι κάνουν τις διακοπές τους στα παράλια του νομού, από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Μετά από συνεχείς συσκέψεις τις προηγούμενες μέρες στην 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, μεταξύ του διοικητή, Νέστορα Αντωνίου, της διοικήτριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Βάσως Αυγέρη, των διευθυντών των Κέντρων Υγείας Αγιάς και Γόννων κ. κ. Χάμου και Πιτσίλκα, καθώς και των δημάρχων Αγιάς και Τεμπών, Αντώνη Γκουντάρα και Κώστα Κολλάτου, δόθηκαν οι διαβεβαιώσεις ότι θα καλύπτονται εφημεριακά –σε 24ωρη δηλαδή βάση- τόσο με γιατρούς όσο και με νοσηλευτές, τα περιφερειακά ιατρεία Σωτηρίτσας και Μεσαγγάλων, τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα από τα μέσα του Ιουλίου και μέχρι τις 20 Αυγούστου, καθώς φέτος ο Δεκαπενταύγουστος πέφτει μεσοβδόμαδα.

Κανονικά θα συνεχίζεται για το ίδιο διάστημα η λειτουργία των περιφερειακών ιατρείων στο Συκούριο, το Ομόλιο και το Στόμιο.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί και φέτος στο περιφερειακό ιατρείο Μεσαγγάλων, καθώς για μία ακόμα χρονιά δεν θα καλύπτονται εφημεριακά τα αντίστοιχα ιατρεία στον Πλαταμώνα και τους Νέους Πόρους, οπότε τα Μεσάγγαλα καλούνται να καλύψουν και τις ανάγκες αυτών των περιοχών.

Παράλληλα, η κάλυψη των παραλίων της Λάρισας αναφορικά με τα ασθενοφόρα, θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο, καθώς θα βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα τόσο ο σταθμός του ΕΚΑΒ στο Μακρυχώρι, όσο και αυτά των Κέντρων Υγείας Αγιάς και Γόννων, ώστε κάθε έκτακτο περιστατικό να μπορεί να μεταφερθεί το ταχύτερο δυνατό σε κάποιο από τα νοσοκομεία της Λάρισας.

Από την πλευρά των δύο δήμων της περιοχής αναλήφθηκε η φύλαξη των δύο περιφερειακών ιατρείων, καθώς και η σίτιση και διαμονή των γιατρών που θα τη χρειαστούν.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις