ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Οι πρώτες αντιδράσεις για την ανεξαρτητοποίηση Ξηρομερίτη – Την Πέμπτη “μιλάει” ο Διαμάντος

Ως το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου χαρακτηρίζουν την ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου Μάριου Ξηρομερίτη, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εντός της παράταξης της Νέας Λάρισας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr το ενδεχόμενο αποχώρησης από την παράταξη φέρεται να είχε συζητηθεί μεταξύ των κ.κ. Ξηρομερίτη και Διαμάντου, ωστόσο αποτελεί ενδιαφέρον στοιχείο το γεγονός πως “ο κ. Ξηρομερίτης συμμετείχε στην συνδιαμόρφωση της πρότασης για ένα νέο άνοιγμα στην κοινωνία που ξεκινά με την εκδήλωση της ερχόμενης Πέμπτης” όπως εξηγούσε συνεργάτης του κ. Διαμάντου.

Ο τελευταίος αρνήθηκε σήμερα οποιοδήποτε σχόλιο, παραπέμποντας στη συλλογικότητα την όποια αντίδραση. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση στελεχών και φίλων, θα υπάρξει η επίσημη θέση.

Ανεπίσημα ωστόσο, η πικρία στελεχών της Νέας Λάρισας και συνομιλητών του κ. Διαμάντου δεν κρύβεται. “Επικαλείται τις πολλές διαφορετικές προσωπικές διαδρομές και αποχωρεί, χαράζοντας όμως με αυτό τον τρόπο και ο ίδιος μία ακόμη προσωπική διαδρομή. Μία διαδρομή που θέλει να αποκομίσει τι; Να βοηθήσει που;” Ήταν τα ερωτήματα που θέτονταν στο onlarissa.gr

Η ΡΕΝΑ

Στην αξιωματική αντιπολίτευση τηρούνται γενικώς χαμηλοί τόνοι με τις υπόλοιπες παρατάξεις, στο πλαίσιο μιας προφανώς, γενικότερης στρατηγικής επιλογής. Στο συγκεκριμένο μοτίβο ήταν και η σημερινή αντίδραση της “Λάρισα, νέα αρχή”, με το περιβάλλον της κ. Καραλαριώτου να δηλώνει χαρακτηριστικά πως “δεν σχολιάζει τα εσωτερικά άλλων παρατάξεων”.

Ο ΠΡΩΗΝ

Στη “Λάρισα, πόλη του αύριο” συνεργάτης του πρώην δημάρχου Κώστα Τζανακούλη, χαρακτήριζε την ανεξαρτητοποίηση του κ. Ξηρομερίτη ως “προεξοφλημένη”, παραπέμποντας μάλιστα στις ζυμώσεις που είχαν προηγηθεί της δημιουργίας της παράταξης Διαμάντου, πίσω στο καλοκαίρι του 2013.

Το παιχνίδι αποκτά ενδιαφέρον και τα βλέμματα επί της παρούσης στρέφονται στην επόμενη κίνηση του κ. Ξηρομερίτη που θα κληθεί να “αιτιολογήσει” επί του πρακτέου, αυτή του την απόφαση…

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Απόστολος Ράιδος

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις