ΠαρασκήνιοΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ο Τζανακούλης δεν αποφασίζει, ο ψηλός περιμένει στη γωνία και ο Μάριος ετοιμάζεται!

“Είμαστε μία ωραία οικογένεια”. Αυτός ο τίτλος ταιριάζει γάντι στα όσα εκτυλίσσονται αθορύβως – ελέω χρονικής συγκυρίας – στα κεντροδεξιά δημοτικά τεκταινόμενα της Λάρισας.

Ναι μεν η Ρένα Καραλαριώτου ως αξιωματική αντιπολίτευση διατηρεί τα πρωτεία ενόψει 2019, όμως γύρω της αναπτύσσονται διάφορες “φυγόκεντρες” δυνάμεις που προβληματίζουν για το κατά πόσο θα μπορέσει να διαμορφωθεί μία και μοναδική δημοτική παράταξη απέναντι στη διοικούσα “Συμπαράταξη” σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα.

Και εξηγούμαι: Ο πρώην δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης ναι μεν έχει δηλώσει δημόσια πως θα κινήσει τις διαδικασίες διαδοχής στη “Λάρισα, πόλη του αύριο”, αλλά αυτό επί της παρούσης δεν υφίσταται ούτε καν σε θεωρητικό επίπεδο. Τουλάχιστον αυτό δηλώνουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενο για το “δαχτυλίδι”, εξηγώντας πως ο κ. Τζανακούλης δεν έχει κάνει την παραμικρή νύξη.

Την ίδια ώρα, μαθαίνω πως δημοτικός σύμβουλος ο Μάριος Ξηρομερίτης – αν και στην παράταξη του Ντίνου Διαμάντου που εσχάτως ανακοίνωσε πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος – έχει ξεκινήσει σειρά επαφών, δείχνοντας ξεκάθαρα πρόθεση να ηγηθεί ψηφοδελτίου.

Περισσότερο διακριτικά, αλλά με τις ίδιες ακριβώς προθέσεις κινείται και ο πρώην αντιδήμαρχος του Κώστα Τζανακούλη, Κώστας Σαμουρέλης. Ο “ψηλός” εξάλλου, δεν κρύβει δημόσια εδώ και καιρό τις διαθέσεις του, επιμένοντας πως όταν έρθει η ώρα θα βρίσκεται σε θέση μάχης.

Και είμαστε ακόμη στον Απρίλιο του 2017…

Α.Ρ.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις