ΛΑΡΙΣΑ

Συγκίνηση στην αναχώρηση του Τιμίου Ξύλου από τον Άγιο Αχίλλιο.

Με πολλή συγκίνηση τελέστηκαν στο Ναό του αγ.Αχιλλίου,την Πέμπτη 16 Μαρτίου, οι τελευταίες ιερές ακολουθίες προς τιμή του Τιμίου Ξύλου,το οποίο φιλοξεούταν εκεί επί μία εβδομάδα.

Το πρωί έγινε η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων,κατόπιν οι Χαιρετισμοί του Ζωοποιού Σταυρού και τέλος εψάλη ο Παρακλητικός Κανόνας του Τιμίου Σταυρού.

Από το πρωί πιστοί χριστιανοί προσήλθαν να προσκυνήσουν το Πανάγιο Ξύλο,πάνω στο οποίο ο Θεάνθρωπος Κύριος άπλωσε το Άχραντο Σώμα Του για τη δική μας ζωή και σωτηρία.

Δέος,κατάνυξη και συγκίνηση διακατείχε όλους ,ιερείς και λαϊκούς,καθώς πλησίαζε η στιγμή του αποχωρισμού από τον ιερό αυτό πνευματικό θησαυρό.

Ο π.Ραφαήλ στο σύντομο λόγο του,μίλησε για το νόημα του Σταυρού στη ζωή του χριστιανού και για τη μεγάλη ευλογία που έφερε στο Ναό και την πόλη μας το Τίμιο Ξύλο.

Τελειώνοντας, ευγνωμώνως απηύθυνε δοξολογία στον εν Τριάδι Άγιο Θεό,που μας αξίωσε μιας τέτοιας μεγάλης τιμής και ευχαριστίες στον Σεπτό μας Ποιμενάρχη,κ.Ιγνάτιο,με τις ευχές του οποίου ήλθε στον άγ.Αχίλλιο το Τίμιο Ξύλο,στον Καθηγούμενο της αγιορείτικης ιεράς μονής του Ξενοφώντος, κ.Αλέξιο,που συγκατατέθηκε στην παράκληση να έρθει το Τίμιο Ξύλο και στους Λαρισαίους Πατέρες Λουκά και Παχώμιο,οι οποίοι προσεκόμισαν το τμήμα του Ζωοποιού Σταυρού,καθώς και όλους τους συνεργάτες, ιερείς, ιεροψάλτες, επιτρόπους, νεωκόρους, κατηχητές και κατηχήτριες,κυρίες και κυρίους,μικρούς και μεγάλους για τη βοήθεια και τη συμμετοχή τους τόσο στην προετοιμασία όσο και κατά την παραμονή του στο Ναό μας όλες αυτές τις ημέρες.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις