ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Ούτε τώρα θετικό αποτέλεσμα η ΑΕΛ με τον Πανιώνιο – Ακόμη πιο κάτω στη βαθμολογία (video)

Η ΑΕΛ ηττήθηκε με 1-0 στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ μη καταφέρνοντας ούτε τώρα να πετύχει νίκη εκτός έδρας ή να πάρει θετικό αποτέλεσμα κόντρα σε έναν σαφώς πιο ποιοτικό αντίπαλο όπως είναι οι «κυανέρυθροι» παρόλα αυτά ο Θεοδωρόπουλος με τις επεμβάσεις του και η τεράστια ευκαιρία του Ντέλετιτς στο τελευταίο λεπτό του ματς λίγο έλλειψε να χαρίσουν βαθμό στους «βυσσινί».

Το τέταρτο της ΑΕΛ

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο πρώτο τέταρτο έχοντας αρκετά καλό πρέσινγκ και διάθεση να μην έχει παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Στο 7’, μάλιστα, βρέθηκε κοντά στο γκολ όταν ο Ικάουνιεκς με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον Καπό, αυτός από πλάγια θέση προσπάθησε με διαγώνιο σουτ να νικήσει τον Γιαννιώτη, όμως ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου με ωραία απόκρουση με τα πόδια απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Από αυτή τη φάση και έπειτα ο Πανιώνιος αναζήτησε τους τρόπους διάσπασης της καλά οργανωμένης άμυνας της ΑΕΛ ωστόσο οι «βυσσινί» αμύνθηκαν σωστά με αποτέλεσμα να κρύψουν τους διαδρόμους, όμως δεν κατάφεραν να βγουν όπως θα ήθελαν στην κόντρα επίθεση με αρκετές λάθος επιλογές στην ανάπτυξη.

Ισορρόπησε με ευκαιρίες ο Πανιώνιος

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ήταν διαφορετική με τον Πανιώνιο να επιβάλλει την κυριαρχία του. Η ΑΕΛ κατέγραψε μία τελική στο 17’ με ένα ωραίο σουτ του Ναζλίδη από τον αξόνα και έξω από την μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα βγήκε άουτ.

Ο Πανιώνιος συνέχισε με μία μεγάλη ευκαιρία στο 20’ όταν το σουτ του Μασούρα, κόντραρε και έφτασε στον Μπεν από την απομάκρυνση του Γκόλια, όμως ο επιθετικός του Πανιωνίου τελείωσε άσχημα τη φάση από το ύψος του πέναλτι εξαιρετικά ευνοϊκή θέση και εντελώς αμαρκάριστος.

Ακολούθησαν μία ακόμη ευκαιρίες για γκολ για τους γηπεδούχους. Στο 24 ένα σουτ του Μπεν μέσα από την μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ ενώ στο 25′ ο Γεσίλ από το ημικύκλιο της περιοχής επιχείρησε πλασαριστό σουτ, όμως ο Θεοδωρόπουλος έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε σωτήρια.

Ο Μπεν το γκολ

Η πίεση του Πανιωνίου για ένα τέρμα απέφερε καρπούς στο 33’ καθώς μετά από πλάγιο από την αριστερή μεριά, η μπάλα κατέληξε στον Μπεν, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μασούντ, αυτός στη συνέχεια με κάθετη πάσα βρήκε τον Μπεν που έκανε κίνηση στην πλάτη της άμυνας και με αριστερό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Θεοδωρόπουλο κάνοντας το 1-0.

Η ΑΕΛ από την στιγμή που δέχτηκε το γκολ άρχισε να πιέζει πιο ψηλά στο γήπεδο για την ισοφάριση έχοντας ένα μεγάλο διάστημα χωρίς κάποια τελική προσπάθεια. Αυτό έγινε μέχρι και την λήξη του ημιχρόνου

Με ευκαιρίες και τρεις επεμβάσεις από τον Θεοδωρόπουλο

Με τις ίδιες εντεκάδες παρατάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο και οι δύο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Πανιώνιος όμως μπήκε πιο δυνατά και σπατάλησε δύο καλές στιγμές για να πετύχει και δεύτερο τέρμα. Αρχικά στο 46’ ο Μασούρας με διαγώνια συρτή πάσα βρήκε τον Γέσιλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής και αυτός με σουτ νικήθηκε από τον Θεοδωρόπουλο που εξουδετέρωσε με απόκρουση στα πλάγια.

Καλή στιγμή και στο 48’ όταν ο Μασούρας έξω από την μεγάλη περιοχή επιχείρησε ένα δυνατό σουτ όμως ο Θεοδωρόπουλος έδιωξε και πάλι, ενώ στο 50’ ο Μασούρας βρήκε τον Γεσίλ στην μικρή περιοχή με τον Γερμανό να αστοχεί εξ’ επαφής.

Ο Πανιώνιος συνέχισε να πιέζει και στο 51’ ο Μασούντ έβγαλε την ασίστ για τον Γεσίλ που από το ύψος του πέναλτι σούταρε όμως ο Θεοδωρόπουλος ξανά κράτησε όρθια την ΑΕΛ σε αυτόν τον καταιγισμό από φάσεις.

Ίδιο έργο…

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί έχοντας κι άλλες ευκαιρίες για να πετύχουν τέρμα. Αρχικά το σουτ του Μασούρα στο 58’ που πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ και πάλι ο Γεσίλ απέφυγε ωραία δύο αντιπάλους του και σούταρε όμως ο Θεοδωρόπουλος που βρέθηκε σε μεγάλη μέρα, μπλόκαρε την μπάλα.

Μεγάλη στιγμή για τον Πανιώνιο και στο 70’ όταν ο Μασούντ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Ρισβάνης από κοντά αστόχησε εξ’ επαφής, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μασούντ έξω από την μεγάλη περιοχή σούταρε με το δεξί όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πρώτη φάση στο 75’ και η καθοριστική τελευταία φάση!

Η ΑΕΛ κατάφερε να κάνει την πρώτη της φάση στο δεύτερο ημίχρονο στο 75’ όταν ο Αγκάνοβιτς εκτέλεσε φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή, απομάκρυνε άτσαλα η άμυνα του Πανιωνίου, η μπάλα στρώθηκε στον Βαρέλα που από πλεονεκτική θέση προσπάθησε με τη μία να βρει τέρμα αλλά βρήκε αέρα.

Η ΑΕΛ πίεσε μέχρι την λήξη, ο Πανιώνιος έκανε συντήρηση δυνάμεων και μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής και συγκεκριμένα ένα λεπτό πριν να λήξει το ματς, ο Ναζλίδης έκανε την παράλληλη σέντρα, σε πρώτο χρόνο το σουτ του Αγκάνοβιτς κόντραρε, ενώ στην συνέχεια στρώθηκε η μπάλα στον Ντέλετιτς που ανενόχλητος δεν κατάφερε να βρει εστία.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Αγκάνοβιτς δέχτηκε την απευθείας κόκκινη του Ζαχαριάδη για την αψιμαχία του με τον Ρισβάνη (δικαιολογημένο) όμως έπρεπε να κιτρινιστεί -τουλάχιστον – και ο παίκτης του Πανιωνίου.

Κίτρινες: 37’ Μασαλέσα, 61’ Κόντορ, 77’ Αναστασόπουλος, 93′ Γκόλιας, 95′ Ντέλετιτς.
Κόκκινη: 95′ Αγκάνοβιτς.

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Σιώπης (88’ Σαββίδης), Κόρμπος, Μασούρας (84’ Μαχμούτοβιτς), Γέσιλ (70’ Λάμπρου), Μασούντ, Μπεν.
Στον πάγκο έμειναν: Μπαντής, Πλιάτσικας, Αντωνιάδης, Καθάριος.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Θεοδωρόπουλος, Ναβάρο, Κόντορ, Γιοβάνοβιτς, Γκόλιας, Μασαλέσα (69’ λ.τ. Αναστασόπουλος), Ντέλετιτς, Αγκάνοβιτς, Ικάουνιεκς (57’ Βαρέλα), Ναζλίδης, Καπός (61’ Τσακοπίνο).
Στον πάγκο έμειναν: Κουτογλίδης, Μονιάκης, Ρέγιες, Γκουλουζάντε.

Διαιτητές: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης. Βοηθοί: Εμμανουήλ Καλφάκης, Δημήτριος Τζαφόλιας.
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Γιαννουλάκης.

sportlarissa.gr / video: novasports.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις