ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Αλαλούμ με τον ΕΦΚΑ για Λαρισαίους που θέλουν να γράψουν φάρμακα- Ενώ δουλεύουν το σύστημα τους εμφανίζει ανασφάλιστους!

Είναι κανείς να γελά με την οργάνωση του Ελληνικού κράτους. Η μεταφορά όλων των ταμείων στο νέο φορέα στο ΕΦΚΑ γίνεται πραγματικά με πολλά προβλήματα και ελλείψεις στην βάση δεδομένων και τις καρτέλες των ασφαλισμένων.

Πολλοί Λαρισαίοι που κολλάνε ένσημα και εργάζονται διαπίστωσαν με έκπληξη πηγαίνοντας για να γράψουν φάρμακα ότι το σύστημα, τους δείχνει να είναι ασφαλισμένοι έως τις 28/12/2017 με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προχωρήσουν στη διαδικασία συνταγογράφησης.

Το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται καθώς δεν έχουν πέσει στο σύστημα έγκαιρα τα στοιχεία ασφαλισμένων- έως τα τέλη Φεβρουαρίου δηλαδή- με αποτέλεσμα να φαίνονται από την 1η Μαρτίου ανασφάλιστοι.

Μάλιστα εκτός από αυτό, στις καρτέλες των ασθενών λείπουν και άλλα στοιχεία όπως τα προστατευόμενα μέλη που καλύπτει η ασφάλεια με αποτέλεσμα όσοι έχουν αυτό το πρόβλημα να μην μπορούν να πάνε τα παιδιά τους στο γιατρό.

Το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίζουν χρόνια πάσχοντες οι οποίοι θα πρέπει να γράψουν τα φάρμακά τους χωρίς καθυστέρηση. Μιλάμε για ασθενείς που για παράδειγμα έχουν Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και θα πρέπει να γράψουν τα φάρμακα τους στο νοσοκομείο και στην συνέχεια να τα παραλάβουν από το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ. Αλλά αφού φαίνονται ανασφάλιστοι πως μπορεί να γίνει αυτό;

Πως μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα;

Το onlarissa.gr επικοινώνησε με την διοίκηση του ΙΚΑ Λάρισας η οποία επιβεβαίωσε το πρόβλημα. Μέχρι λοιπόν να πέσουν τα στοιχεία στο σύστημα όποιος έχει το παραπάνω θέμα μπορεί να πάει στις υπηρεσίες ΙΚΑ και να ζητήσει χαρτί όπου φαίνεται ασφαλισμένος για να μπορέσει να προχωρήσει στη συνέχεια στη συνταγογράφηση.

Πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι το πρόβλημα θα λυθεί καθώς τα στοιχεία θα πέσουν στο σύστημα του ΕΦΚΑ.

Π.Γ

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις