ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Φαντασμαγορική φιέστα αντάξια της ιστορίας της ΑΕΛ – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Η εικόνα που ονειρευόταν καθημερινά κάθε Λαρισαίος φίλαθλος τα τελευταία 5 χρόνια έγινε επιτέλους πραγματικότητα. Μετά από πέντε εφιαλτικά χρόνια μακριά από την φυσική της θέση, η ΑΕΛ πανηγύρισε την επιστροφή της στην Σούπερ Λίγκ.

Η στιγμή που ο αρχηγοί της ΑΕΛ, Πολ Ουρτάδο και Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς σήκωσαν στον ουρανό του AEL FC Arena το τρόπαιο του πρωταθλήματος της Football League ήταν η στιγμή της μεγάλης δικαίωσης.

Την εκδήλωση της απονομής παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Έλενα Οικονόμου και Σωτήρης Κέλλας και ο εκφωνητής της ομάδας τα τελευταία χρόνια Βαγγέλης Ρωμανός.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων που έπαιξε μεταξύ άλλων και τον ύμνο της ΑΕΛ, κάνοντας όλο το γήπεδο να τραγουδά ρυθμικά!

Πρώτοι βραβεύθηκαν οι παίδες του τμήματος ποδοσφαίρου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Την σκυτάλη πήραν οι έφηβοι του ίδιου τμήματος που σήκωσαν επίσης το τρόπαιο του πρωταθλήματος.

Στην συνέχεια βραβεύθηκε η ανδρική ομάδα μπάσκετ, που μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει στο μπαράζ ανόδου, ωστόσο διατηρεί ελπίδες λόγω πιθανής αναδιάρθρωσης.

Ακολούθησε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ των βυσσινί που εξασφάλισε την άνοδο στην Α’2 εθνική κατηγορία.

Η επιτυχίες της ΑΕΛ όμως δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου που ιδρύθηκε μόλις πριν δύο χρόνια πέτυχε την άνοδο στην Α’ Εθνική κατηγορία και βραβεύθηκε και αυτή.

Ξεχωριστή βράβευση έγινε στους δύο φροντιστές της ανδρικής ομάδας ποδοσφαίρου, Κώστα Τσαρέα και Βασίλη Αγγελάκη, αλλά και στο ιατρικό τιμ που αποτελείται από τους κυρίους Μπασδέκη, Ζαχαρή και Νασίκα.

Από τους παίκτες της ανδρικής ομάδας ξεχωριστή βράβευση έγινε στους Γιάννη Μασούρα και Δημήτρη Καπό, ως καλύτεροι νέοι ποδοσφαιριστές, οι Γεννάδιος Ξενοδόχοβ και Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς που μοιράστηκαν το βραβείο των MVP όπως ψηφίστηκαν από την ΠΑΕ.

Δεν θα μπορούσε να μην τιμηθεί όμως και ο Ματθαίος Μαρουκάκης ως πρώτος σκόρερ, αφού “μάτωσε” τα αντίπαλα δίχτυα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 26χρονος φορ παρέλαβε το βραβείο με την κόρη του στην αγκαλιά, η οποία ήρθε στον κόσμο πριν από λίγο καιρό.

Έπειτα, βραβεύθηκε το τεχνικό επιτελείο που αποτελούνταν από τους κυρίους, Τσώτσα (προπονητής τερματοφυλάκων), Μαντζιώκα (γυμναστή), Ζιάγκας (τεχνικός αναλυτής – σκάουτερ) Κατσάρα(βοηθός προπονητή) και Τσιώλη (πρώτος προπονητής). Δεν θα μπορούσε φυσικά να μην βραβευθεί ο Θωμάς Κυπαρίσσης, που “έχτισε” σε μεγάλο βαθμό αυτή την ομάδα.

Οι βυσσινί δεν θα μπορούσαν να ξεχάσουν και τους χορηγούς τους που τους στήριξαν οικονομικά και γι’ αυτό τίμησαν τις εταιρίες Υφαντής, Exalco και Bayer.

Εκτός από την πλευρά της ΠΑΕ όμως, έγινε και μια ακόμη βράβευση με πρωτοβουλία της ΕΠΣ Λάρισας και των παλαιμάχων των βυσσινί, οι οποίοι τίμησαν τον Αλέξη Κούγια για την προσφορά του στην ομάδα. Την βράβευση ανέλαβε να πραγματοποιήσει ο παλιός αρχηγός της ομάδας και νυν πρόεδρος των παλαιμάχων, Τάκης Παραφέστας.

Μια πολύ όμορφη στιγμή έλαβε χώρα στην συνέχεια, όταν ο Αλέξης Κούγας πήρε τον λόγο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ φανερά συγκινημένος δήλωσε υπερήφανος για τον κόσμο και το ποδοσφαιρικό τμήμα γενικότερα, υποσχέθηκε ότι θα κάνει το καλύτερο για την ομάδα και ότι θα παραμείνει εδώ για όσο τον θέλει ο κόσμος.

Και μετά από αυτό τον “μαραθώνιο” βραβεύσεων και δηλώσεων, έφτασε επιτέλους η ώρα των ποδοσφαιριστών να παραλάβουν ένας – ένας τα μετάλλια τους. Ακολούθησαν το τεχνικό επιτελείο και ο Αλέξης Κούγιας για να κληθεί να κάνει την απονομή του πρωταθλήματος ο δήμαρχος κ. Καλογιάννης.

Η αρχηγοί της ΑΕΛ, Πολ Ουρτάδο και Μπόρισλαβ Γιοβάνοβιτς σήκωσαν το κύπελλο στα ουράνια, δίνοντας τον έναυσμα για τρελά πανηγύρια! Ακολούθησαν βεγγαλικά, συνθήματα και… γύρος θριάμβου για μια ομάδα που ονειρευόταν αυτή τη στιγμή από την πρώτη ημέρα προετοιμασίας.

Δείτε βίντεο με τα πυροτεχνήματα:

athleticlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις