ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Θέμα ωρών η σύλληψη των δολοφόνων του 21χρονου Ντανιέλ από την Κάτω Σωτηρίτσα

Θέμα ωρών θεωρείται πλέον η εξιχνίαση από την ΕΛ.ΑΣ. της αποτρόπαιης δολοφονίας του 21χρονου Ντανιέλ, τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, στο εξωκλήσι των Αγ. Αναργύρων Αγιάς. Του νεαρού υπηκόου Αλβανίας που έχασε τη ζωή του μετά από ξυλοδαρμό, με τους δράστες, με πρωτοφανή βιαιότητα, να πυρπολούν το άψυχο σώμα μετά το φονικό.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας βρέθηκαν εκ νέου χθες στα παράλια του νομού επικεντρώνοντας τις έρευνές τους στη Σωτηρίτσα Αγιάς, όπου εργαζόταν ο 21χρονος, προχωρώντας σε νέες προσαγωγές υπόπτων, εξετάσεις μαρτυριών και πειστηρίων που, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», φαίνεται ότι επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις πως στη δολοφονία του 21χρονου, ως εμπλεκόμενοι φέρονται ομοεθνείς του, χωρίς μέχρι χθες να είναι γνωστός ο αριθμός των δραστών.

Η δολοφονία του 21χρονου σόκαρε την τοπική κοινωνία με τους κατοίκους των παραλίων να περιγράφουν τον ίδιο και τους γονείς του ως «μια αγαπητή και φιλήσυχη οικογένεια», από τους πρώτους μάλιστα μετανάστες που εγκαταστάθηκαν πριν πολλά χρόνια στην περιοχή αναζητώντας εργασία.

Μετά τη νεκροψία, η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε προχθές στη γενέτειρά του, στο χωριό Κούμαν στο Φιέρ της Αλβανίας όπου τελέσθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία, ενώ νωρίτερα, συγγενείς και φίλοι άφησαν λίγα λουλούδια, στον τόπο όπου δολοφονήθηκε ο 21χρονος, σε έναν αδιέξοδο αγροτικό δρόμο κοντά στο εξωκλήσι των Αγ. Αναργύρων.

Εκτός από τον αριθμό των δραστών, πρόσθετο ενδιαφέρον στην έρευνα των αστυνομικών, αποκτά και το γεγονός ότι μέχρι χθες δεν είχε εντοπισθεί και το «φονικό όργανο» με το οποίο δολοφονήθηκε ο 21χρονος. Όπως προέκυψε από τη νεκροτομή που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο 21χρονος έχασε τη ζωή του μετά από άγριο ξυλοδαρμό και όχι από πυροβολισμό όπως εκτιμήθηκε αρχικά με αφορμή τις δύο οπές στο κεφάλι του θύματος.

Η ιδιαίτερη βιαιότητα των δραστών προκύπτει από το γεγονός, σύμφωνα πάντα με τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, ότι δεν αρκέστηκαν που σκότωσαν στην κυριολεξία στο ξύλο τον 21χρονο, στη συνέχεια, νεκρό τον έσυραν σε διπλανό ρέμα όπου περιέλουσαν τη σορό με εύφλεκτο υλικό και την πυρπόλησαν.

Από την αστυνομική έρευνα, απομένει επίσης να αποδειχθεί και το κίνητρο του, πρωτοφανούς για τα χρονικά της περιοχής, εγκλήματος.

 

Πηγή: εφημερίδα Ελευθερία

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις