ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Καταγγελία – βόμβα στα Φάρσαλα: κράτησαν στα συρτάρια για 3,5 χρόνια απόφαση για διαχειριστικό έλεγχο;

Στα γραφεία του δήμου Φαρσάλων και όχι της αποκεντρωμένης διοίκησης Θεσσαλίας – όπως ισχυρίστηκε ο δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της προκατόχου του κ. Μαρίας Ίφου στο δημοτικό συμβούλιο – παρέμενε η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για διαχειριστικό έλεγχο της ΔΗΚΕ Πολυδάμαντα που αφορά την ψήφιση του απολογισμού – ισολογισμού του 2009.

Αυτό καταγγέλλει η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Ίφου σε δήλωσή της στην τοπική εφημερίδα των Φαρσάλων «Πρώτος Τύπος».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η συγκεκριμένη απόφαση η οποία είχε παρθεί στη συνεδρίαση της 9ης Ιουνίου το 2011, δηλαδή σχεδόν 3,5 πριν, κρατήθηκε στο δήμο Φαρσάλων και δεν εστάλη όπως θα έπρεπε στην αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία του διαχειριστικού ελέγχου στη δημοτική επιχείρηση.

ifou_mariaΤο δημοσίευμα φιλοξενεί δηλώσεις της πρώην δημάρχου Φαρσάλων κ. Ίφου, η οποία σημειώνει τα εξής: «Προς μεγάλη μας έκπληξη και απορία μετά τα τεκταινόμενα στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο όπου αρχικά ο κ. Καραχάλιος μου απάντησε με ανακρίβεια ότι η συγκεκριμένη απόφαση εστάλη στην περιφέρεια, πράγμα το οποίο ήταν ψευδές όπως προκύπτει από την ίδια την υπηρεσία του δήμου και στη συνέχεια αποφασίστηκε ο επανέλεγχος του υπάρχοντος πορίσματος των ορκωτών λογιστών στη ΔΗΚΕΠΟ (άκουσον – άκουσον), με τη σύμφωνη γνώμη της μείζονος αντιπολίτευσης του κ. Καπετάνου και των δημοτικών της συμβούλων, ζήτησα από την αρμόδια υπηρεσία  να μου δώσει το πρωτόκολλο εξερχομένου εγγράφου της συγκεκριμένης απόφασης.

Η αρμόδια υπηρεσία μου απάντησε με καθυστέρηση οκτώ ημερών, ότι η απόφαση δεν είχε αποσταλεί στην αποκεντρωμένη διοίκηση, μέχρι και την περασμένη Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου του 2014. Ημερομηνία δηλαδή η οποία απέχει σχεδόν 3,5 χρόνια από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και φυσικά είναι μετά τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Η ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής, θεωρώ ότι δίνει πολλές απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα και στις απορίες των δημοτών μας σχετικά με τις συμμαχίες που αναπτύχθηκαν προεκλογικά.

Για εμάς το θέμα είναι ηθικό και ουσιαστικό, διότι οτιδήποτε αφορά σε διαχείριση δημοσίου χρήματος, πρέπει να βρίσκεται υπό καθεστώς πλήρους διαύγειας απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες.

Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι απαράδεκτες και κατακριτέες και αντίκεινται στις δημοκρατικές αρχές».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις