ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Στο χείλος του γκρεμού τα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα: “Η επιχείρηση οδηγείται σε πτώχευση”

Άκαρπη η σημερινή συνάντηση με τον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου στην Αθήνα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων, του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, καθώς και ο Λαρισαίος νομικός σύμβουλος που εκπροσωπεί το 62% των μετόχων.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και με το ενδιαφέρον της εταιρείας Μαρινόπουλος να έχει επισήμως αποσυρθεί, η συζήτηση περιστράφηκε στο κατά πόσον μπορούν οι εργαζόμενοι να διασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους.

Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου έγινε σαφές πως πρέπει να βρεθεί άμεσα τρόπος διασφάλισης, ενώ σε περίπτωση που μεσολαβήσει κάτι μέχρι την εκδίκαση διεκδίκησης μεγάλου πιστωτή και βρεθεί αγοραστής, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας. Επίσης, ζητήθηκε η άμεση καταβολή εκτάκτου βοηθήματος ύψους 1000 ευρώ για κάθε εργαζόμενο στα σούπερ μάρκετ Λάρισα.

Η συγκεκριμένη εκδίκαση μεγάλης εταιρείας γάλακτος από τη Θεσσαλία, είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου. Εφόσον δεν υπάρξει λύση με αγοραστή πριν τα μέσα του ίδιου μήνα, τότε εκτιμάται πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποφύγει την πτώχευση η Λαρισινή αλυσίδα. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του στελέχους του Εργατικού Κέντρου της Λάρισας Πάρι Λιόλιου, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη, και είπε το απόγευμα της Τρίτης στο δελτίο ειδήσεων του astra, ότι υπό τις παρούσες συνθήκες η επιχείρηση “οδηγείται σε πτώχευση”.

Από την πλευρά του ο κ. Κεγκέρογλου επιφυλάχθηκε να λάβει θέση, προκειμένου να έχει επαφή με το σύνολο των μετόχων. Έτσι, προγραμματίστηκε για την ερχόμενη εβδομάδα νέο ραντεβού, όπου εκτός από τους συμμετέχοντες στη σημερινή συνάντηση, αναμένεται υπάρξουν εκπρόσωποι και της μερίδας των μετόχων της αλυσίδας, οι οποίοι δεν παρέστησαν.

newsroom onlarissa.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις