ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Fiat – Volkswagen για «αθέμιτη πολιτική τιμολόγησης»

Ιταλογερμανική σύρραξη και στην αυτοκινητοβιομηχανία

Για… «μακελειό» στην τιμολόγηση και στα περιθώρια κέρδους κατηγόρησε ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat Σέρτζιο Μαρκιόνε την Volkswagen (VW), επιρρίπτοντάς της επιθετικές κινήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου με στόχο, εκμεταλλευόμενη τους συσχετισμούς στην κρίση, να επεκτείνει το μερίδιο της αγοράς που ελέγχει.

Στην πορεία σύγκρουσης μπήκε πρόθυμα η γερμανική εταιρεία, που ζήτησε στην πρώτη της αντίδραση την παραίτηση του Μαρκιόνε από την ηγεσία του συνδέσμου ευρωπαϊκών κατασκευαστών ACEA.

Όλα ξεκίνησαν με δηλώσεις του Σέρτζιο Μαρκιόνε που δημοσίευσαν οι New York Times. «Στην τιμολόγηση γίνεται αυτή την στιγμή γίνεται αιματοχυσία, στα περιθώρια κέρδους χύνεται αίμα» είπε ο Ιταλός διευθύνων σύμβουλος της Fiat και της Chrysler.

Προχωρώντας σε επιθετικές προσφορές προς τους αγοραστές, υποστήριξε ο Μαρκιόνε, η Volkswagen προσπαθεί να επεκτείνει το μερίδιό της σε μία ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου που αντιμετωπίζει προβλήματα.

Η VW αντέδρασε άμεσα: Σε ανακοίνωσή του, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας είπε ότι ο Μαρκιόνε είναι πλέον «απαράδεκτος» για τη διοίκηση της ACEA και πρέπει να αποχωρήσει.

H Fiat βλέπει τα οικονομικά της στοιχεία να επιδεινώνονται, με την κάμψη στην αγορά αυτοκινήτου σε Ιταλία, Ισπανία αλλά και Γαλλία -καίριας σημασίες αγορές για την εταιρεία. Αντιθέτως, η VW είδε τα κέρδη της να ενισχύονται κατά 36% το φετινό πρώτο εξάμηνο, κυρίως χάρη στην παρουσία της σε Κίνα και ΗΠΑ.

(in.gr)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις