ΛΑΡΙΣΑ

Έκλεισε το ψυχιατρικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου!

Γιατρός καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας

Κλειστό παραμένει το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αφού ο μοναδικός γιατρός του Τμήματος τέθηκε σε αργία για ένα έτος, για παλαιότερη υπόθεση, με απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Ετσι οι ασθενείς, τις τελευταίες ημέρες μετά και την εφαρμογή της απόφασης, παραπέμπονται στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ενώ αναζητείται προσωρινή λύση προκειμένου να εξυπηρετούνται ασθενείς στα εξωτερικά ιατρεία του Γενικού Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, ο ψυχίατρος – επιμελητής Β’ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας Κωνσταντίνος Κουσίδης με επιστολή του διαμαρτύρεται για τη στάση του υπουργείου Υγείας απέναντί του, καταγγέλλοντας παράλληλα τη διοίκηση της τοπικής, 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας.

Όπως σημειώνεται στην επιστολή του κ. Κουσίδη «έκλεισε το Ψυχιατρικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να θέσει σε αργία ενός έτους τον ψυχίατρο Κουσίδη Κων/νο, σε συνέχεια της πολιτικής δίωξης που κάνει σε έντιμους και άφραγκους γιατρούς που υπηρετούν το ΕΣΥ, με σκοπό να το αποσταθεροποιήσουν, να το διαλύσουν και να το προσφέρουν βορά στα τεράστια ιδιωτικά συμφέροντα υγείας.

Ο στόχος του Υπουργείου Υγείας, που όντως αποδεικνύεται ο μεγαλύτερος ντίλερ των ιδιωτικών συμφερόντων, είναι να χτυπήσει και να διαλύσει το ΕΣΥ με τα κατάλληλα επικοινωνιακά κόλπα. Επιτίθεται και εξοντώνει μερικούς έντιμους και αδιάφθορους Γιατρούς, με πρόσχημα γραφειοκρατικές δυσλειτουργίες που το ίδιο έχει δημιουργήσει και συντηρεί από δεκαετίες, με σκοπό να τρομοκρατήσει με άθλια ψέματα και μέσα τον ιατρικό κόσμο και κυρίως την κοινωνία και τους ευπαθείς ασθενείς, δείγματα πολιτικής ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Το Ψυχιατρικό Ιατρείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας εξυπηρετεί περίπου είκοσι πολίτες ημερησίως και περίπου τρεις με πέντε χιλιάδες ετησίως. Το τεράστιο αυτό φορτίο θα το δεχτεί το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας που ήδη έχει φτάσει στα όρια λειτουργίας του.

Μοναδικοί και ποινικά υπεύθυνοι – σε πολλές περιπτώσεις – είναι το ανεκδιήγητο Υπουργείο Υγείας που όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται για τους ασθενείς αλλά δεν γνωρίζει ούτε καν πού «πέφτει» η Λάρισα, και οι διορισμένοι Διοικητές της 5ης ΥΠΕ κ. Τομάρας και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Σκυλλάκος που εφαρμόζουν την ανάλογη πολιτική στον χώρο της Δημόσιας Υγείας» καταλήγει η επιστολή.

(Εφημερίδα «Ελευθερία»)

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις