Συνταγές
Κοτόπουλο κρασάτο κοκκινιστό με ζυμαρικά

Ένα χορταστικό πιάτο με χωριάτικη γεύση και πλούσια σάλτσα, ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι.
Μερίδες: 6
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 10′
Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα 30′
Συνολικός χρόνος: 1:40
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
- 
1 χωριάτικο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
 - 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
 - 
2 σκελίδες σκόρδο
 - 
1 κρεμμύδι
 - 
1 κόκκινη πιπεριά
 - 
1 καρότο
 - 
1 κλωνάρι σέλερι
 - 
Φρέσκο δεντρολίβανο
 - 
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
 - 
1 δαφνόφυλλο
 - 
2 συσκευασίες ψιλοκομμένες ντομάτες ή 1 κιλό φρέσκες τριμμένες
 - 
Αλάτι, πιπέρι
 
Για τα ζυμαρικά:
- 
500 γρ. χυλοπίτες ή άλλα ζυμαρικά χωρίς γλουτένη
 
Για το σερβίρισμα:
- 
Κεφαλοτύρι τριμμένο
 
Εκτέλεση
- 
Στεγνώστε καλά τα κομμάτια κοτόπουλο.
 - 
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίστε τα κομμάτια κοτόπουλου σταδιακά για 8-10′, ώστε να διατηρηθεί η θερμοκρασία του λαδιού. Βγάλτε τα σε πιατέλα.
 - 
Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρετε τα ψιλοκομμένα λαχανικά για 5-6′ μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσθέστε το δεντρολίβανο.
 - 
Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί κατά το ήμισυ, περίπου 3-4′.
 - 
Επανατοποθετήστε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, προσθέστε τις ντομάτες και λίγο ζεστό νερό. Αφήστε να πάρει βράση.
 - 
Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για περίπου 45′ μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι στο τέλος.
 - 
Αφαιρέστε το κοτόπουλο και κρατήστε το ζεστό. Προσθέστε ζεστό νερό στη σάλτσα και ρίξτε τα ζυμαρικά. Βράστε για 10′.
 - 
Σερβίρετε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, τοποθετήστε το κοτόπουλο από πάνω και πασπαλίστε με μπόλικο κεφαλοτύρι.
 
govastileto.gr
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
					
							
