Συνταγές

Μπιφτέκια με κιμά και λαχανικά

Αφράτα, ελαφριά και γεμάτα γεύση μπιφτέκια, ιδανικά για όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή, αλλά και για παιδιά που αγαπούν τις ήπιες, σπιτικές γεύσεις.

Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Μερίδες: 5

Υλικά

  • 500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς

  • ½ ντομάτα

  • 1 μέτριο κρεμμύδι

  • 1 καρότο

  • 1 κολοκυθάκι τρυφερό

  • ½ κόκκινη πιπεριά

  • ½ φλ. νιφάδες βρώμης

  • 1 κ.σ. ξίδι

  • Λίγο ελαιόλαδο

  • Λίγη ρίγανη

  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο και μαϊντανό)

  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

  • Πουρές λαχανικών για το σερβίρισμα

Εξοπλισμός: Σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα τρίβουμε σε λεπτό τρίφτη ή τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ ψιλά.

  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ξίδι για να γίνει πιο τρυφερός.

  3. Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.

  4. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έπειτα προσθέτουμε σταδιακά τη βρώμη ώστε το μείγμα να δέσει και να πλάθεται εύκολα.

  5. Αν υπάρχει χρόνος, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο ώστε να «ωριμάσει» και να ενισχυθούν τα αρώματα.

  6. Βρέχουμε ή λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια και πλάθουμε μικρά, ομοιόμορφα μπιφτέκια.

  7. Τα ψήνουμε σε καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο, περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα συχνά για ομοιόμορφο ψήσιμο. Δεν τα πατάμε για να μη χάσουν τα υγρά τους.

  8. Σερβίρουμε ζεστά με πουρέ λαχανικών ή τα βάζουμε σε ψωμάκια για υπέροχα, υγιεινά μίνι μπέργκερ.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις