Συνταγές
Μπιφτέκια με κιμά και λαχανικά

Αφράτα, ελαφριά και γεμάτα γεύση μπιφτέκια, ιδανικά για όσους ακολουθούν υγιεινή διατροφή, αλλά και για παιδιά που αγαπούν τις ήπιες, σπιτικές γεύσεις.
Δυσκολία: Εύκολη
Χρόνος προετοιμασίας: 15’
Χρόνος μαγειρέματος: 15’
Μερίδες: 5
Υλικά
-
500 γρ. άπαχος μοσχαρίσιος κιμάς
-
½ ντομάτα
-
1 μέτριο κρεμμύδι
-
1 καρότο
-
1 κολοκυθάκι τρυφερό
-
½ κόκκινη πιπεριά
-
½ φλ. νιφάδες βρώμης
-
1 κ.σ. ξίδι
-
Λίγο ελαιόλαδο
-
Λίγη ρίγανη
-
2 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (δυόσμο και μαϊντανό)
-
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-
Πουρές λαχανικών για το σερβίρισμα
Εξοπλισμός: Σχαροτήγανο ή αντικολλητικό τηγάνι
Εκτέλεση
-
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά και τα τρίβουμε σε λεπτό τρίφτη ή τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πολύ ψιλά.
-
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά και προσθέτουμε το ξίδι για να γίνει πιο τρυφερός.
-
Προσθέτουμε τα λαχανικά, τα μυρωδικά, τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
-
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και έπειτα προσθέτουμε σταδιακά τη βρώμη ώστε το μείγμα να δέσει και να πλάθεται εύκολα.
-
Αν υπάρχει χρόνος, αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγο ώστε να «ωριμάσει» και να ενισχυθούν τα αρώματα.
-
Βρέχουμε ή λαδώνουμε ελαφρά τα χέρια και πλάθουμε μικρά, ομοιόμορφα μπιφτέκια.
-
Τα ψήνουμε σε καλά ζεσταμένο σχαροτήγανο, περίπου 7 λεπτά από κάθε πλευρά, γυρίζοντάς τα συχνά για ομοιόμορφο ψήσιμο. Δεν τα πατάμε για να μη χάσουν τα υγρά τους.
-
Σερβίρουμε ζεστά με πουρέ λαχανικών ή τα βάζουμε σε ψωμάκια για υπέροχα, υγιεινά μίνι μπέργκερ.
govastileto.gr
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

