Συνταγές

Κοχύλια γεμιστά με τυριά και κιμά κοτόπουλου

Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα Govastiletto.gr

Ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο: μεγάλα ζυμαρικά γεμισμένα με ζουμερό κιμά κοτόπουλου και λιωμένα τυριά, ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι ή φιλικό δείπνο.

Υλικά

  • 500 γρ. μεγάλα κοχύλια ζυμαρικών

  • 300 γρ. κιμά κοτόπουλου

  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  • 500 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο

  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση

  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εξοπλισμός: Ταψί (24×35 εκ.), τηγάνι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.

  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά.

  3. Όταν κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και 4 κ.σ. τριμμένα τυριά, ανακατεύοντας καλά.

  4. Βράζουμε τα κοχύλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε προσεκτικά και τα κρυώνουμε με νερό, για να μη σπάσουν.

  5. Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί 24×35 εκ. και ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά.

  6. Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα κιμά και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.

  7. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.

  8. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

  9. Σερβίρουμε τα κοχύλια ζεστά, ώστε να παραμείνουν ζουμερά και η σάλτσα να μην απορροφηθεί από τα ζυμαρικά.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις