Συνταγές
Κοχύλια γεμιστά με τυριά και κιμά κοτόπουλου

Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα Govastiletto.gr
Ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο: μεγάλα ζυμαρικά γεμισμένα με ζουμερό κιμά κοτόπουλου και λιωμένα τυριά, ιδανικό για οικογενειακό τραπέζι ή φιλικό δείπνο.
Υλικά
-
500 γρ. μεγάλα κοχύλια ζυμαρικών
-
300 γρ. κιμά κοτόπουλου
-
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
-
500 ml κρέμα γάλακτος
-
200 γρ. ανάμεικτα τριμμένα τυριά
-
3 κ.σ. ελαιόλαδο
-
Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
-
Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εξοπλισμός: Ταψί (24×35 εκ.), τηγάνι
Εκτέλεση
-
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τον κιμά για 6-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
-
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά.
-
Όταν κρυώσει ελαφρά, προσθέτουμε λίγο μαϊντανό και 4 κ.σ. τριμμένα τυριά, ανακατεύοντας καλά.
-
Βράζουμε τα κοχύλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει η συσκευασία. Τα στραγγίζουμε προσεκτικά και τα κρυώνουμε με νερό, για να μη σπάσουν.
-
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο ταψί 24×35 εκ. και ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος. Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά.
-
Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα κιμά και τα τοποθετούμε στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
-
Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
-
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
-
Σερβίρουμε τα κοχύλια ζεστά, ώστε να παραμείνουν ζουμερά και η σάλτσα να μην απορροφηθεί από τα ζυμαρικά.
govastileto.gr
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις