Συνταγές
Μηλόπιτα για όλη την οικογένεια

Αφράτη, εύκολη και αρωματική μηλόπιτα με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα! Ο ιδανικός συνδυασμός ξινών και κόκκινων μήλων χαρίζει ισορροπημένη γεύση και υπέροχο άρωμα.
Υλικά
-
260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
-
225 γρ. βούτυρο
-
300 γρ. ζάχαρη
-
2 αυγά
-
4 μήλα (περίπου 800 γρ.)
-
40 γρ. κονιάκ
-
125 γρ. γάλα
-
1 κ.γ. κανέλα
-
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση
-
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (περίπου 1 εκ.) και τα αφήνουμε στην άκρη.
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.
-
Ετοιμάζουμε το ταψί (26 εκ.): το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρά.
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις, πάνω–κάτω).
-
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.
-
Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
Ρίχνουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.
-
Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάμε για λίγο ακόμη.
-
Σταματάμε το μίξερ και με σπάτουλα προσθέτουμε τα μήλα μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι. Αναδιπλώνουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.
-
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
-
Ελέγχουμε με μαχαίρι το κέντρο: αν βγει καθαρό, η μηλόπιτα είναι έτοιμη.
-
Αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά στο ταψί, την κόβουμε και πασπαλίζουμε με άχνη και λίγη κανέλα.
Tips
-
Για να μη μαυρίσουν τα μήλα, ρίχνουμε πάνω τους λίγες σταγόνες λεμονιού μόλις τα κόψουμε.
-
Τα αυγά τα προσθέτουμε ένα-ένα, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο.
-
Η μηλόπιτα διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένη, έως 3 μέρες. 🍰
govastileto.gr
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις