Συνταγές

Μηλόπιτα για όλη την οικογένεια

Αφράτη, εύκολη και αρωματική μηλόπιτα με υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα! Ο ιδανικός συνδυασμός ξινών και κόκκινων μήλων χαρίζει ισορροπημένη γεύση και υπέροχο άρωμα.

Υλικά

  • 260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

  • 225 γρ. βούτυρο

  • 300 γρ. ζάχαρη

  • 2 αυγά

  • 4 μήλα (περίπου 800 γρ.)

  • 40 γρ. κονιάκ

  • 125 γρ. γάλα

  • 1 κ.γ. κανέλα

  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο


Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (περίπου 1 εκ.) και τα αφήνουμε στην άκρη.

  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ.

  3. Ετοιμάζουμε το ταψί (26 εκ.): το βουτυρώνουμε και το αλευρώνουμε ελαφρά.

  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αντιστάσεις, πάνω–κάτω).

  5. Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει.

  6. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

  7. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί.

  8. Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Χτυπάμε για λίγο ακόμη.

  9. Σταματάμε το μίξερ και με σπάτουλα προσθέτουμε τα μήλα μαζί με το υπόλοιπο αλεύρι. Αναδιπλώνουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν.

  10. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί, ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 55 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.

  11. Ελέγχουμε με μαχαίρι το κέντρο: αν βγει καθαρό, η μηλόπιτα είναι έτοιμη.

  12. Αφήνουμε να σταθεί 15 λεπτά στο ταψί, την κόβουμε και πασπαλίζουμε με άχνη και λίγη κανέλα.


Tips

  • Για να μη μαυρίσουν τα μήλα, ρίχνουμε πάνω τους λίγες σταγόνες λεμονιού μόλις τα κόψουμε.

  • Τα αυγά τα προσθέτουμε ένα-ένα, ώστε το μείγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο.

  • Η μηλόπιτα διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου, σκεπασμένη, έως 3 μέρες. 🍰

govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις