Συνταγές

Dip με αγκινάρες και σπανάκι στον φούρνο

Η πιο νόστιμη συνταγή για το dip με αγκινάρες και σπανάκι στο φούρνο, οργανωμένη και εύκολη:

Υλικά:

  • 8 μέτριες αγκινάρες

  • 1 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο καλά

  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα (κομμένη σε κύβους)

  • 1/3 κούπα βούτυρο

  • 1 κ.σ. αλεύρι

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 1 αυγό

  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

  • Χυμός από 1 λεμόνι


Εκτέλεση:

  1. Σε μεγάλη κατσαρόλα με 3 λίτρα νερό και τον χυμό λεμονιού, βράζεις τις καθαρισμένες αγκινάρες για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

  2. Βγάζεις τις αγκινάρες, τις αφήνεις να κρυώσουν και τις κόβεις σε 4 κομμάτια.

  3. Πλένεις και στραγγίζεις καλά το σπανάκι και το κόβεις σε λωρίδες.

  4. Αλείφεις το ταψί με βούτυρο.

  5. Ζεσταίνεις σε τηγάνι το μισό βούτυρο και σοτάρεις τις αγκινάρες μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρείς και τις στρώνεις στο ταψί. Πασπαλίζεις με λίγο αλάτι και ρίχνεις από πάνω την κεφαλογραβιέρα.

  6. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτεις το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρεις το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει. Αλατοπιπερώνεις. Στρώνεις το σπανάκι πάνω από τις αγκινάρες και πασπαλίζεις με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

  7. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 220°C.

  8. Στο τηγάνι που έχεις κρατήσει, λιώνεις το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνεις το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να φτιάξεις μια ρου (είναι σαν πάστα).

  9. Ρίχνεις το γάλα σταδιακά και ανακατεύεις μέχρι να πήξει η σάλτσα (6-8 λεπτά σε μέτρια φωτιά).

  10. Αποσύρεις από τη φωτιά και προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και το χτυπημένο αυγό, ανακατεύοντας γρήγορα.

  11. Ρίχνεις τη σάλτσα πάνω από το ταψί με τα λαχανικά και το τυρί.

  12. Ψήνεις στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις