Συνταγές
Λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια

Αν ψάχνεις μια γευστική και χορταστική ιδέα για την οικογένεια, αυτά τα λαζάνια με κοτόπουλο, σπανάκι και μανιτάρια είναι η ιδανική επιλογή.
Υλικά:
Για τα λαζάνια:
-
500 γρ. λαζάνια (χωρίς πρόβραση)
-
400 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
-
250 γρ. φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
-
500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
-
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-
150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
-
2 κ.γ. ξερός βασιλικός
-
ελαιόλαδο
-
αλάτι & πιπέρι
Για την μπεσαμέλ:
-
100 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. αλεύρι
-
1½ λίτρο φρέσκο γάλα
-
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
-
Σοτάρισμα υλικών:
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, ζεσταίνεις 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Σοτάρεις το κοτόπουλο με τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια για 4-5 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. -
Προσθήκη λαχανικών:
Προσθέτεις τα μανιτάρια, το σπανάκι και τον βασιλικό. Αλατοπιπερώνεις και αφήνεις να μαγειρευτούν όλα μαζί για άλλα 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν. -
Ετοιμάζεις την μπεσαμέλ:
Σε καθαρή κατσαρόλα λιώνεις το βούτυρο. Προσθέτεις το αλεύρι και ανακατεύεις συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά. Σταδιακά ρίχνεις το γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει. Αφήνεις να δέσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αποκτήσει παχύρρευστη υφή. Αλατοπιπερώνεις και αποσύρεις από τη φωτιά. -
Συνδυάζεις τα υλικά:
Στην έτοιμη μπεσαμέλ προσθέτεις το σοταρισμένο κοτόπουλο με τα λαχανικά και τη μισή ποσότητα από την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύεις καλά. -
Στήνεις το φαγητό:
Σε πυρίμαχο ταψί, στρώνεις 3-4 κουταλιές από το μείγμα της μπεσαμέλ στον πάτο. Απλώνεις μια στρώση λαζάνια, έπειτα πάλι μπεσαμέλ και συνεχίζεις με στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. -
Ολοκλήρωση & ψήσιμο:
Τελειώνεις με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζεις με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σκεπάζεις το ταψί με αλουμινόχαρτο. -
Ψήνεις στους 180°C για 25 λεπτά. Αν θέλεις, τα ξεσκεπάζεις τα τελευταία 5 λεπτά για πιο ροδισμένη επιφάνεια.
-
Ξεκούραση πριν το σερβίρισμα:
Άφησε τα λαζάνια να σταθούν 10 λεπτά πριν τα κόψεις, ώστε να κόβονται καθαρά και να μην διαλύονται.
Tip:
Αν θέλεις πιο έντονη γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγη μοτσαρέλα ή γκούντα ανάμεσα στις στρώσεις.
Καλή απόλαυση! Αν θέλεις, μπορώ να το μετατρέψω και σε printable format ή κάρτα συνταγής.
govastileto.gr
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις