Συνταγές

Ιταλικό ριζότο με pesto

Έχεις συνδυάζει το πέστο με τα ζυμαρικά, αλλά τώρα θα το δοκιμάσεις με το ριζότο και θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή.

Υλικά

270 γρ ρύζι κατάλληλο για risotto

1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

40 γρ βούτυρο παγωμένο

120 γρ παρμεζάνα

2 κύβοι ζωμό κοτόπουλο

αλάτι

πιπέρι

1/2 ποτήρι λευκό κρασί
Για το πέστο θα χρειαστείς

200 γρ. ματσάκια βασιλικό
100 γρ κουκουνάρι
120 γρ ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
100 γρ τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πέστο

Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζεις το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά
Όταν πάρει χρώμα το αφαιρείς από τη φωτιά, το βάζεις σε ένα πιάτο και ρίχνεις αλάτι
Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει
Ρίχνεις τον βασιλικό με λίγο νερό στο multi και το χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθεί
Προσθέτεις το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν
Αδειάζεις τη σως σε ένα μπολ, προσθέτεις ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά με ένα κουτάλι.
Ριζότο

Σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό ρίχνεις τους κύβους και το αφήνεις να βράσει μέχρι να διαλυθούν
Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις το ζωμό να σιγοβράζει
Σε μια δεύτερη κατσαρόλα σοτάρεις το ρύζι για 4-5 λεπτά
Προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα ανακατεύοντας συνεχώς με την ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει
Μόλις πάρουν χρώμα τα υλικά σβήνεις με λίγο κρασί και περιμένεις να εξατμιστεί
Προσθέτεις τον ζεστό ζωμό σιγά-σιγά και το αφήνεις να βράσει μέχρι να χυλώσει
Αφαιρείς την κατσαρόλα από την εστία και ρίχνεις το πέστο, το βούτυρο και την παρμεζάνα
Ανακατεύεις καλά και προσθέτεις αλάτι αν χρειάζεται
Το σερβίρεις ζεστό.

Πηγή: govastileto.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις