Συνταγές

Αλμυρό κέικ με κεφαλοτύρι, σύγκλινο και ελιές

Αν λατρεύεις τις παραδοσιακές γεύσεις αλλά και τα εύκολα σνακ, τότε το αλμυρό κέικ με κεφαλοτύρι, σύγκλινο και ελιές είναι ό,τι πρέπει για εσένα!

Ένας συνδυασμός μεσογειακής νοστιμιάς, ιδανικός για κάθε στιγμή της ημέρας είτε ως brunch, είτε σαν συνοδευτικό σε ένα τραπέζι με φίλους.

Αλμυρό κέικ με κεφαλοτύρι, σύγκλινο και ελιές

Αλμυρό κέικ με κεφαλοτύρι, σύγκλινο και ελιές

Πολύ ωραίο το αλμυρό κέικ δεν λέω και πολύ γευστικό, αλλά έλα μαζί μου και στην ομάδα μου στο βαιμπερ διότι εκεί…. ΕΚΕΙ γίνονται οι μεγάλες αποκαλύψεις για μυστικά συνταγών, νέες τεχνικές, πετυχημένα γλυκά, quiz αλλά και πολλές συνομιλίες που θα μου λες εσυ απορίες και προβληματισμούς και εγώ θα σου απαντάω στα μπαμ! Έλα καλέ, τι περιμένεις, έλα εδώ -> Viber Team!

Η συνταγή για το αλμυρό κέικ με τυρί

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C

  • Λαδώνουμε μια φόρμα του κέικ 23 x 12 εκ.

  • Στρώνουμε τον πάτο και τις δύο μεγαλύτερες πλευρές της φόρμας με λαδόκολλα.

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τo θυμάρι, ρίγανη και δενρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάμε τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μείγμα πάνω από τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Ρίχνουμε στο μείγμα το κεφαλοτύρι, το σύγκλινο Μάνης και τις πράσινες ελιές.

  • Μεταφέρουμε το μείγμα στην φόρμα.

  • Ψήνετε για 50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά.

  • Μεταφέρετε σε σχάρα και αφήστε να κρυώσει εντελώς (αναποδογυρισμένο).

  • Κόψτε το κέικ σε φέτες και σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.

  •  


The post Αλμυρό κέικ με κεφαλοτύρι, σύγκλινο και ελιές appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις