Συνταγές
Calzone

Το αυθεντικό Calzone από την καρδιά της Ιταλίας με φανταστικά τυριά και αλλαντικά για να πάρεις έτσι εναν Ιταλικό αέρα ακόμα και στην Ελλάδα! Η συνταγή στο υπόσχομαι, είναι πανεύκολη, δεν καταλαβαίνεις πως περνάει η ώρα κάνοντας το πιο αφράτο καλτσόνε που έχεις δοκιμάσει ποτέ!
Εξαιρετικό το ιταλικό και αυθεντικό καλτσόνε, δεν λέω, αλλά έλα μαζί μου και στην ομάδα μου στο βαιμπερ διότι εκεί…. ΕΚΕΙ γίνονται οι μεγάλες αποκαλύψεις για μυστικά συνταγών, νέες τεχνικές, πετυχημένα γλυκά, quiz αλλά και πολλές συνομιλίες που θα μου λες εσυ απορίες και προβληματισμούς και εγώ θα σου απαντάω στα μπαμ! Έλα καλέ, τι περιμένεις, έλα εδώ -> Viber Team!
Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις και αυτό-> Ιταλική φοκάτσια
Αυθεντικό calzone – Συνταγή:
-
- Βάζουμε το νερό, με τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό αλεύρι σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
- Βάζουμε το νερό, με τη ζάχαρη, τη μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας από το συνολικό αλεύρι σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
-
- Αφήνουμε για 10΄ περίπου να δουλέψει η μαγιά, σκεπασμένο με πετσέτα, όταν αφρίσει λίγο τότε θα είναι έτοιμο.
- Αφήνουμε για 10΄ περίπου να δουλέψει η μαγιά, σκεπασμένο με πετσέτα, όταν αφρίσει λίγο τότε θα είναι έτοιμο.
-
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το εβαπορέ και τέλος το αλάτι.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το ηλιέλαιο, το εβαπορέ και τέλος το αλάτι.
-
- Ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ ή αλλιώς στο χέρι για να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία και εύπλαστη μπάλα.
- Ανακατεύουμε με τον γάντζο στο μίξερ ή αλλιώς στο χέρι για να ενσωματωθούν τα υλικά και να γίνει μια λεία και εύπλαστη μπάλα.
-
- Λαδώνουμε καλά το μπολ και βάζουμε από πάνω το ζυμάρι.
- Λαδώνουμε καλά το μπολ και βάζουμε από πάνω το ζυμάρι.
-
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
-
- Ανοίγουμε το ζυμάρι μας και στο εσωτερικό βάζουμε μπόλικη μοτσαρέλα, την πιπεριά και το αλλαντικό.
- Ανοίγουμε το ζυμάρι μας και στο εσωτερικό βάζουμε μπόλικη μοτσαρέλα, την πιπεριά και το αλλαντικό.
-
- Διπλώνουμε στην μέση και πλέκουμε τις άκρες.
- Διπλώνουμε στην μέση και πλέκουμε τις άκρες.
-
- Πασπαλίζουμε από πάνω με σάλτσα ντομάτας και τριμμένη μοτσαρέλα.
- Πασπαλίζουμε από πάνω με σάλτσα ντομάτας και τριμμένη μοτσαρέλα.
-
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
- Ψήνουμε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 30-35 λεπτά.
The post Calzone appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις