Συνταγές
Τάρτα λεμόνι με βάση μπισκότο

Μια τάρτα λεμόνι με βάση μπισκότο δεν είναι απλά ένα γλυκό. Είναι μια γευστική εμπειρία! Το τέλειο πάντρεμα του δροσερού, ξινού λεμονιού με τη γλυκιά, τραγανή βάση από μπισκότο δημιουργεί έναν συνδυασμό που σε κερδίζει από την πρώτη μπουκιά.
Από απογευματινά καφεδάκια με φίλους, μέχρι επίσημα δείπνα, αυτή η μπισκοτένια τάρτα λεμόνι είναι πάντα καλοδεχούμενη. Δοκίμασε να την φτιάξεις σήμερα κιόλας.

Τάρτα λεμόνι με βάση μπισκότο
Τρομερή η τάρτα λεμόνι με βάση μπισκότο δεν λέω, αλλά έλα μαζί μου και στην ομάδα μου στο βαιμπερ διότι εκεί…. ΕΚΕΙ γίνονται οι μεγάλες αποκαλύψεις για μυστικά συνταγών, νέες τεχνικές, πετυχημένα γλυκά, quiz αλλά και πολλές συνομιλίες που θα μου λες εσυ απορίες και προβληματισμούς και εγώ θα σου απαντάω στα μπαμ! Έλα καλέ, τι περιμένεις, έλα εδώ -> Viber Team!

Τάρτα λεμόνι με βάση μπισκότο
Η συνταγή για μπισκοτένια τάρτα λεμόνι
-
Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό απο τα λεμόνια και τα λάιμ.
-
Ένα ταψί για τάρτες στρογγυλό διάμετρος 30 πόντοι ή φόρμα κέικ αποσπώμενη 26 εκ
-
Αλέθουμε στο πολυμηχάνημα το μπισκότο να γίνει πούδρα
-
Σε μια μπασίνα βάζουμε το μπισκότο μαζί με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί
-
Απλώνουμε το μίγμα από το μπισκότο στο ταψί της τάρτας και το σηκώνουμε περιμετρικά και στα τοιχώματα. Βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει
-
Με σύρμα χειρός χτυπάμε τους κρόκους με το ξύσμα από το λεμόνι και το μοσχολεμονο
-
Προσθέτουμε τα ζαχαρούχα γαλα και χτυπαμε.
-
Τέλος προσθέτουμε και τους χυμούς από τα λεμόνια και τα μοσχολέμονα
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς C
-
Βάζουμε το μείγμα μας πάνω στην τάρτα
-
Ψήνουμε το γλυκό μας στον αέρα για 20 λεπτά
-
Αφήνουμε να κρυώσει καλά (Θερμοκρασία περιβάλλοντος) και μετά την βάζουμε για 4 ώρες στο ψυγείο
-
Την κόβουμε την επομένη.
-
Συνοδεύουμε την τάρτα με ξινή κρεμά (Sour cream) ή σαντιγύ
The post Τάρτα λεμόνι με βάση μπισκότο appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις