Συνταγές
Γεμιστά ορφανά παραδοσιακά

Αν υπάρχει ένα πιάτο είναι σήμα κατατεθέν της ελληνικής κουζίνας, αυτό είναι τα γεμιστά. Τα “ορφανά” γεμιστά, δηλαδή χωρίς κιμά, αποτελούν την πιο αγνή, νηστίσιμη και απόλυτα παραδοσιακή εκδοχή τους.
Τα γεμιστά είναι ένα ελαφρύ και πλήρες γεύμα, ειδικά για το καλοκαίρι. Περιέχουν λαχανικά, ρύζι, ελαιόλαδο, μυρωδικά και μερικές φορές, πατάτες ή καρότα. Δηλαδή, ό,τι πιο ισορροπημένο μπορείς να φας!

γεμιστά ορφανά
Τέλεια τα ορφανά γεμιστά δεν λέω, αλλά έλα μαζί μου και στην ομάδα μου στο βαιμπερ διότι εκεί…. ΕΚΕΙ γίνονται οι μεγάλες αποκαλύψεις για μυστικά συνταγών, νέες τεχνικές, πετυχημένα γλυκά, quiz αλλά και πολλές συνομιλίες που θα μου λες εσυ απορίες και προβληματισμούς και εγώ θα σου απαντάω στα μπαμ! Έλα καλέ, τι περιμένεις, έλα εδώ -> Viber Team!

γεμιστά ορφανά
Η συνταγή για γεμιστά παραδοσιακά
-
Ξεκινάμε με το πλύσιμο των λαχανικών.
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
-
Ανοίγουμε με ένα μαχαιράκι τις πιπεριές βάζοντας λοξά το μαχαίρι για να δημιουργήσουμε ένα καπάκι, αδειάζουμε από τους σπόρους και τις αλατίζουμε εσωτερικά ελαφρώς
-
Κόβουμε τις 5 ντομάτες από πάνω αλλά το καπάκι θα είναι εξαρτημένο στην ντομάτα.
αδειάζουμε τις ντομάτες με ένα κουτάλι κρατάμε το εσωτερικό που βγάλαμε για την σάλτσα
-
Αλατίζουμε και ρίχνουμε και λίγή ζάχαρή στην κάθε ντομάτα και τις βάζουμε σε ένα τρυπητό αν θέλετε, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε να περιμένουν για μια ώρα μέχρι να τις γεμίσουμε
-
Πολτοποιούμε την ψίχα από τις ντομάτες και ένα κγ ζάχαρη στο μπλέντερ μαζί με τις ντομάτες που έχουμε για σάλτσα.
-
Βάζουμε και 60 μλ ελαιόλαδο και Αλατοπιπερώνουμε την σάλτα ντομάτας.
Για την γέμιση
-
Ξεπλένουμε το ρύζι σε ένα λεπτό σουρωτήρι κάμποσες φορές και το αφήνουμε στην άκρη να σουρώσει,αν χρησιμοποιήσουμε καρολίνα ή γλασέ,αν βάλουμε κίτρινο δεν χρειάζεται.
-
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε 150 μλ ελαιόλαδο
-
Όταν ανεβεί η θερμοκρασία σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί
-
Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 3 λεπτά ( το κάνουμε για να γίνει σπυρωτό το ρύζι)
-
Σβήνουμε με 200 μλ νερό με 2 κύβους διαλυμένους σ’ αυτό,προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες και πιπεριά.
-
Προσθέτουμε τον δυόσμο, τον μαϊντανό,το κουκουνάρι και τις Κορινθιακές σταφίδες.
-
Αλατοπιπερώνουμε. Αραδιάζουμε τις πατάτες, Αλατοπιπερώνουμε
-
Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα ρυζιού.
-
Κλεινουμε τα καπάκια από τις ντομάτες και τος πιπεριές, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο πάνω από κάθε καπάκι και μετρά ρίχνουμε ένα κγ φρυγανιά στο κάθε ένα
-
Ψήνουμε στον φούρνο για μια ώρα σκεπασμένα με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο
-
Τέλος βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και ψήνουμε για 15 λεπτά να πάρουν χρώμα τα γεμιστά από πάνω.
-
Τα σερβίρουμε με φέτα
The post Γεμιστά ορφανά παραδοσιακά appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις