Συνταγές
Ιμάμ Μπαϊλντί

Ιμάμ Μπαϊλντί χωρίς τηγάνισμα για μια εύκολη συνταγή! Ακολούθησε τις οδηγίες και σε λιγότερο από 1 ώρα θα έχεις το νοστιμότερο ιμάμ Μπαϊλντί!
Η συνταγή για ιμάμ μπαϊλντί
-
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δυο κατά μήκος.
-
Τις χαράζουμε εσωτερικά με ένα μαχαιράκι κάνοντας σταυρωτά κοψίματα.
-
Τις αλατίζουμε.
-
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το ηλιέλαιο και όταν ζεσταθεί τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και
από τις δυο μεριές.
-
Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα τις βάζετε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
-
Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε 70 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τα
κρεμμύδια για περίπου 15 λεπτά.
-
Όταν πάρουν ένα χρυσάφι χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον πελτέ, την ντομάτα κονκασέ και 150 μλ χλιαρό νερό με ένα κύβο λαχανικών.
-
Δοκιμάζουμε και Αλατοπιπερώνουμε.
-
Βράζουμε το μείγμα μέχρι να δέσει η ντομάτα.
-
Σε ένα λαδωμένο με ελαιόλαδο ταψί φούρνου η Πυρέξ (25 Χ 35) αραδιάζουμε τις
μελιτζάνες.
-
Μετά βάζουμε από πάνω το μείγμα με τα κρεμμύδια και την σάλτσα ντομάτας.
-
Κόβουμε τις φρέσκιες τομάτες σε μικρό καρεδακι χωρίς σπόρια.
-
Σε κάθε μελιτζάνα βάζουμε μια ποσότητα από τη φρέσκια ντομάτα και τέλος αραδιάζουμε από πάνω την φέτα σε κομμάτια.
-
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180.
-
Σερβίρουμε από πάνω με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ανακαλύψτε περισσότερες συνταγές μαγειρικής στο Petros-Syrigos.com, ακολουθήστε με στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα καθημερινά νέα μου και φυσικά κάντε SUBSCRIBE στο κανάλι μου στο YouTube για υπέροχες & εύκολες συνταγές!
The post Ιμάμ Μπαϊλντί appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις