Συνταγές

Παγωτό σάντουιτς με αλατισμένη καραμέλα

Αν έχεις αδυναμία στο παγωτό και λατρεύεις τις αλμυρές νότες σε γλυκά, τότε το παγωτό σάντουιτς με αλατισμένη καραμέλα είναι ο απόλυτος συνδυασμός για σένα! Ένα γλυκό που δεν είναι μόνο δροσερό και απολαυστικό, αλλά και γεμάτο αντιθέσεις που λειτουργούν μαγικά στον ουρανίσκο.

Παγωτό σάντουιτς με αλατισμένη καραμέλα

Παγωτό σάντουιτς με αλατισμένη καραμέλα

Η αλατισμένη καραμέλα στο παγωτό ήρθε να μείνει. Αυτό το πάντρεμα της γλυκιάς καραμέλας με μια πρέζα αλάτι ξυπνά όλες τις αισθήσεις. Δεν είναι απλώς μία γεύση, είναι ένα ταξίδι στη γεύση!

Παγωτό σάντουιτς με αλατισμένη καραμέλα

Παγωτό σάντουιτς με αλατισμένη καραμέλα

Τέλειο το παγωτό σάντουιτς δεν λέω, αλλά έλα μαζί μου και στην ομάδα μου στο βαιμπερ διότι εκεί…. ΕΚΕΙ γίνονται οι μεγάλες αποκαλύψεις για μυστικά συνταγών, νέες τεχνικές, πετυχημένα γλυκά, quiz αλλά και πολλές συνομιλίες που θα μου λες εσυ απορίες και προβληματισμούς και εγώ θα σου απαντάω στα μπαμ! Έλα καλέ, τι περιμένεις, έλα εδώ -> Viber Team!

Για παγωτό

  • Βάζουμε την φυτική κρέμα σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε με το σύρμα να αφρατέψει καλά.

  • Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά και να αφρατεψουν.

  • Έπειτα γεμίζουμε τη συσκευασία από το ζαχαρούχο γάλα με γάλα εβαπορέ (δηλαδή θέλουμε ίδια ποσότητα γάλα εβαπορέ και ζαχαρούχο στο σύνολο) και ανακατεύουμε.

  • Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια.

  • Σε ένα τετράγωνο τάπερ ή ταψάκι (30χ20) απλώνουμε τα μπισκότα ώστε να καλύψουμε όλο το κάτω μέρος του τάπερ.

  • Έπειτα γεμίζουμε με το παγωτό (αν θέλουμε σε αυτό το σημείο βάζουμε ότι γεύση θέλουμε μέσα πχ γλυκό του κουταλιού ή καραμέλα).

  • Σκεπάζουμε με μπισκότα με τον ίδιο τρόπο να καλύψουμε όλη την επιφάνεια.

  • Βάζουμε στην κατάψυξη για ένα βράδυ.

  • Αν θέλουμε την επόμενη μέρα βουτάμε το καθένα κομμάτι που έχουμε κόψει με μαχαίρι σε ζέστη σοκολάτα και τρουφάκια για να κάνουμε σχέδια

  • Σε μια μέτρια προς μεγάλη κατσαρόλα, ανακατεύουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και το νερό. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη, περίπου 3 με 5 λεπτά.

  • Προσθέστε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει

  • Σε μέτρια φωτιά, φέρνουμε το μείγμα σε βράση.

  • Σταματήστε το ανακάτεμα και μην ανακατεύετε  καθόλου κατά τη διάρκεια αυτού του μέρους για να αποφύγετε την κρυστάλλωση.

  • Αφήνουμε να βράσει μέχρι το μείγμα να πάρει ένα βαθύ χρυσαφί χάλκινο χρώμα

  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως τη κρέμα γάλακτος σε αργή, σταθερή ροή.

  • Η καραμέλα θα φουσκώσει αρκετά, οπότε να είστε προσεκτικοί με αυτό το βήμα. ανακατεύετε γρήγορα και καλά καθώς προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά.

  • Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χτυπήστε ελαφρά να ενωθούν.

  • Προσθέστε επιπλέον αλάτι αν την θέλετε πιο αλμυρή.

  • Αφήνουμε τη σάλτσα καραμέλας να κρυώσει, θα πήξει καθώς κρυώνει.

  • Απλώνουμε μέσα στο παγωτό στην ενδιάμεση στρώση

  • Τιπ για την καραμέλα: Αποθηκεύστε το στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.

The post Παγωτό σάντουιτς με αλατισμένη καραμέλα appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις