Συνταγές
Smash burger για την παγκόσμια ημέρα μπέργκερ!

Τι καλύτερο από ένα smash burger για να γιορτάσεις την παγκόσμια ημέρα buregr; Το smash burger έγινε δημοφιλές στα diners και fast-casual εστιατόρια της Αμερικής τα τελευταία 20 χρόνια. Οι foodies το αγάπησαν για την απλότητά του και την έντονη γεύση.
Πρόκειται για ένα burger που δημιουργείται πιέζοντας το μπιφτέκι δυναμικά πάνω σε καυτή επιφάνεια μαγειρέματος. Το αποτέλεσμα; Μια τραγανή, καραμελωμένη κρούστα που αναδεικνύει στο έπακρο τη γεύση του μοσχαρίσιου κιμά.

Smash burger
Τέλειο το smash buregr δεν λέω, αλλά έλα μαζί μου και στην ομάδα μου στο βαιμπερ διότι εκεί…. ΕΚΕΙ γίνονται οι μεγάλες αποκαλύψεις για μυστικά συνταγών, νέες τεχνικές, πετυχημένα γλυκά, quiz αλλά και πολλές συνομιλίες που θα μου λες εσυ απορίες και προβληματισμούς και εγώ θα σου απαντάω στα μπαμ! Έλα καλέ, τι περιμένεις, έλα εδώ -> Viber Team!
Η συνταγή για το smash burger
-
Κάνετε 4 μπαλάκια των 100 γρ και βαλτέ τα στο ψυγείο να περιμένουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε
-
Τα burger τα αλατίζουμε όταν τα βάλουμε στο τηγάνι μια φορά και μια δεύτερη όταν τα τουμπάρουμε
-
Αλάτι kosher και Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
-
Ετοιμάστε το ψωμάκι για χάμπουργκερ τοποθετώντας τις γαρνιτούρες στο κάτω μισό του ψωμιού. Να το έχετε κοντά σας και έτοιμο όταν ψηθεί το χάμπουργκερ σας.
-
Προθερμάνετε ένα μεγάλο τηγάνι ή τηγάνι από ανοξείδωτο ατσάλι σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
-
Τοποθετήστε το μπαλάκι του βοδινού κιμά στο τηγάνι βάλετε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλά και πιέστε τα με μια σκληρή μεταλλική σπάτουλα, προσθέσετε αρκετή πίεση.
-
Τα smashed μπιφτέκια πρέπει να είναι ελαφρώς πιο φαρδιά από το ψωμάκι για μπιφτέκι.
-
Αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα και αφήστε τα να ψηθούν μέχρι τα μπιφτέκια να ροδίσουν καλά, περίπου 45 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιώντας μια αιχμηρή σπάτουλα, ξύστε προσεκτικά τα μπιφτέκια από το τηγάνι, φροντίζοντας να αφαιρέσετε όλα τα ξεροψημένα κομμάτια.
-
Γυρίστε τα μπιφτέκια και τοποθετήστε αμέσως μια φέτα τυρί πάνω από 1 μπιφτέκι, στη συνέχεια τα καλύπτετε από πάνω με μια μεταλλική καμπάνα για να λιώσει το τυρί.
-
Αφαιρέστε αμέσως από το τηγάνι και μεταφέρετε στο ψωμάκι το burger με το λιωμένο τυρί που περιμένει.
-
Σερβίρετε το αμέσως
The post Smash burger για την παγκόσμια ημέρα μπέργκερ! appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις