Συνταγές

Καγιανάς παραδοσιακός

Θες ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα; Ο καγιανάς είναι η λύση. Είναι ένα απλό αλλά γευστικό φαγητό που συνδυάζει αυγά με ντομάτα και συχνά συνοδεύεται από φέτα ή λουκάνικο. Κι όμως, με λίγα υλικά, μπορείς να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό.

Μπορείς να φας καγιανά ή αλλιώς στραπατσάδα, είτε ως πρωινό είτε ως ελαφρύ μεσημεριανό ή και βραδινό. Είναι κάτι παραπάνω από απλό φαγητό – είναι ανάμνηση, άρωμα ελλάδας από καλοκαίρι, γεύση παιδικών χρόνων.

καγιανάς

καγιανάς

Πώς να φτιάξεις καγιανά παραδοσιακά

  • Κόβουμε χοντρό καρέ τις τομάτες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι που εχουμε βάλει να κάψει καλά και σωτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους ανακατεύοντας συνεχώς

  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τις τομάτες σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ανα διαστήματα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

  • Αφαιρούμε όταν είναι έτοιμη δεν θέλουμε να στεγνώσει τελείως. Σπάμε σε χοντρά κομμάτια την φέτα και ανακατεύουμε.

  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το σκόρδο και φρυγανίζουμε το ψωμί και απο τις δύο μεριές.

  • Σερβίρουμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί με ρόκα baby.

The post Καγιανάς παραδοσιακός appeared first on Πέτρος Συρίγος.

Πηγή: petros-syrigos.com

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις