Συνταγές
Καγιανάς παραδοσιακός

Θες ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα; Ο καγιανάς είναι η λύση. Είναι ένα απλό αλλά γευστικό φαγητό που συνδυάζει αυγά με ντομάτα και συχνά συνοδεύεται από φέτα ή λουκάνικο. Κι όμως, με λίγα υλικά, μπορείς να δημιουργήσεις κάτι μοναδικό.
Μπορείς να φας καγιανά ή αλλιώς στραπατσάδα, είτε ως πρωινό είτε ως ελαφρύ μεσημεριανό ή και βραδινό. Είναι κάτι παραπάνω από απλό φαγητό – είναι ανάμνηση, άρωμα ελλάδας από καλοκαίρι, γεύση παιδικών χρόνων.

καγιανάς
Πώς να φτιάξεις καγιανά παραδοσιακά
-
Κόβουμε χοντρό καρέ τις τομάτες και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι που εχουμε βάλει να κάψει καλά και σωτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους ανακατεύοντας συνεχώς
-
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε στο τηγάνι με τις τομάτες σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε ανα διαστήματα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
-
Αφαιρούμε όταν είναι έτοιμη δεν θέλουμε να στεγνώσει τελείως. Σπάμε σε χοντρά κομμάτια την φέτα και ανακατεύουμε.
-
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και το σκόρδο και φρυγανίζουμε το ψωμί και απο τις δύο μεριές.
-
Σερβίρουμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί με ρόκα baby.
The post Καγιανάς παραδοσιακός appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις