Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από μια φρέσκια, δροσερή τάρτα με φρούτα γεμάτη με χρώματα, αρώματα και γεύσεις; Η τάρτα με φρέσκα φρούτα και κρέμα ζαχαροπλαστικής δεν είναι απλώς ένα επιδόρπιο· είναι μία εμπειρία, ένα μικρό έργο τέχνης που φτιάχνεις με αγάπη.
Είτε για μια γιορτή είτε για ένα κυριακάτικο τραπέζι, η τάρτα με φρούτα και κρέμα είναι πάντα η τέλεια επιλογή. Είναι εύκολη στην παρασκευή της, εντυπωσιακή στην παρουσίασή της και γεμάτη γεύση.
Τάρτα με φρούτα και κρέμα ζαχαροπλαστικής
Η συνταγή για την τάρτα με φρούτα – Για τη βάση
Βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη σε ένα πολυμηχάνημα (μούλτι) και ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια κόβουμε σε κυβάκια το παγωμένο βούτυρο και βάζουμε την μισή ποσότητα και χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα.
Έπειτα βάζουμε την υπόλοιπη ποσότητα βούτυρο και χτυπάμε πάλι για λίγο. Τέλος προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε.
Αλευρώνουμε την επιφάνεια στον πάγκο μας και μεταφέρουμε εκεί την ζύμη, ζυμώνουμε ώστε να γίνει μια μπάλα, τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουμε απ’ το ψυγείο και αφήνουμε 15 λεπτά να μαλακώσει ώστε να μπορέσουμε να την ανοίξουμε.
Βάζουμε την ζύμη ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες και ανοίγουμε με τον πλάστη. Μεταφέρουμε σε μια ταρτιέρα 26-28 εκ.
Πατάμε με τα δάχτυλα την ζύμη μέχρι τα τοιχώματα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού.
Βάζουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ένα βάρος από πάνω (πχ φασόλια). Βάζουμε στο ψυγείο για λίγο και Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στον αέρα.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και μεμβράνη αλλά το ψήσιμο μας θα γίνει στους 160 βαθμούς.
Ψήνουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και την λαδόκολλα αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού (αυτό βοηθάει να μην περπατούν υγρά κάτω από τη ζύμη) και ψήνουμε για 3-4 λεπτά ακόμα στους 180 βαθμούς.
Για ιδανικό αποτέλεσμα όταν βγει η τάρτα απ’ τον φούρνο αλείφουμε με ένα ασπράδι αβγού (αυτό βοηθάει να μην περάσουν υγρά κάτω απ’ την ζύμη).
Τάρτα με φρούτα και κρέμα ζαχαροπλαστικής
Για την κρέμα
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεστάνετε το γάλα και τη βανίλια σε μέτρια φωτιά. Σβήστε αμέσως τη φωτιά και αφήστε την στην άκρη
Σε ένα μπολ, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το κορν φλάουρ και χτυπήστε δυνατά μέχρι να μην υπάρχουν σβόλοι.
Προσθέστε το 1/4 φλιτζάνι από το ζεστό μείγμα γάλακτος μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε το υπόλοιπο ζεστό μείγμα γάλακτος, κρατώντας την κατσαρόλα.
Ρίξτε το μείγμα από ένα σουρωτήρι πίσω στην κατσαρόλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει και να βράσει αργά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς. Σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη, πιέζοντας ελαφρά το πλαστικό στην επιφάνεια για να μην σχηματιστεί κρούστα.
Ψύξτε για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να είστε έτοιμοι να γεμίσετε την τάρτα. Η κρέμα μπορεί να παρασκευαστεί έως και 24 ώρες νωρίτερα.
Βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα πριν τη χρησιμοποιήσετε. Χτύπησα λίγη κρέμα γάλακτος και έκανα μια σαντιγη την ενσωματωσα στην παγωμένη κρέμα μου για να ελαφρύνει η γέμιση.
Ζεστάνετε 120 γρ μαρμελάδα βερίκοκου, 1 κουταλιά της σούπας μπράντι και 1 κουταλιά της σούπας νερό σε ένα μπολ. Ανακατέψτε και σουρώστε.
Χτυπήστε την τ κρέμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει λεία. Μεταφέρετε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και γεμίστε την κρύα τάρτα σας.
Τοποθετήστε τα φρούτα σας στην τάρτα. Αλείψτε τα φρούτα με το μείγμα μαρμελάδας βερίκοκου. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση των φρούτων και θα τους δώσει μια όμορφη γυαλιστερή λάμψη.
The post Τάρτα με φρούτα και κρέμα ζαχαροπλαστικής appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Πηγή: petros-syrigos.com