Συνταγές
Πατατοσαλάτα με αυγά για το Χριστουγγενιάτικο τραπέζι

.tdi_10,.tdi_10 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_10,.tdi_10 .tdc-columns{display:block}.tdi_10 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_12{vertical-align:baseline}.tdi_12>.wpb_wrapper,.tdi_12>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_12>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_12>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_12>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Η πατατοσαλάτα με αυγά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα για κάθε γιορτινό τραπέζι. Απλή, θρεπτική και εξαιρετικά νόστιμη, αυτή η σαλάτα μπορεί να προσαρμοστεί στα γούστα κάθε οικογένειας και να σας δροσίσει.
Αν ψάχνετε για κάτι που συνδυάζει παραδοσιακή γεύση με μια δόση δημιουργικότητας, τότε η πατατοσαλάτα με αυγά είναι η ιδανική επιλογή σας.
Υλικά για την πατατοσαλάτα με αυγά
- 2 κιλά πατάτες
- 250 γρ. μαγιονέζα
- 3 κ.τ.σ Άλμη από τα τουρσί αγγουράκια
- 3 κ.τ.σ αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- 3 κ.τ.σ κάπαρη
- 2 μεγάλες πράσινες πιπεριές
- 2 κ.τ.σ μηλόξυδο
- 2 κ.τ.σ μουστάρδα πικάντικη
- 3 κ.τ.σ ελαιόλαδο
- 2 σκ σκόρδο
- 1 κ.τ.σ μέλι
- 3 κλωνάρια σέλερυ
- 2 κ.τ.σ μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.τ.σ άνηθο ψιλοκομμένο
- 3 βραστά αυγά, ψιλοκομμένα
- Αλάτι και Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
.tdi_14,.tdi_14 .tdc-columns{min-height:0}.tdi_14,.tdi_14 .tdc-columns{display:block}.tdi_14 .tdc-columns{width:100%}
.tdi_16{vertical-align:baseline}.tdi_16>.wpb_wrapper,.tdi_16>.wpb_wrapper>.tdc-elements{display:block}.tdi_16>.wpb_wrapper>.tdc-elements{width:100%}.tdi_16>.wpb_wrapper>.vc_row_inner{width:auto}.tdi_16>.wpb_wrapper{width:auto;height:auto}
Πώς να φτιάξετε την γιορτινή πατατοσαλάτα με αυγά
- Τρίβουμε τις πιπεριές στον τρίφτη,κόβουμε το σελερυ σε κύβους .
- Τοποθετήστε τις πατάτες πλυμένες με την φλούδα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό και αλάτι.
- Αφήστε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και περίπου 30 λεπτά.
- Αφαιρέστε αφήστε να κρυώσουν λίγο και ξεφλουδίσετε.
- Έπειτα τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τη μαγιονέζα, το τουρσί άλμη, το μηλόξυδο, τη μουστάρδα, το σκόρδο και αρκετό τριμμένο πιπέρι.
- Τοποθετήστε τις παγωμένες πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το μείγμα μαγιονέζας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί
- Προσθέτουμε μέσα το σέλινο, τα ψιλοκομμένα τουρσιά, το σχοινόπρασο, τον άνηθο, την τριμμένη πιπεριά, τον μαϊντανό και τα βραστά αυγά.
- Δοκιμάζουμε και αν χρειαστεί βάζουμε και λίγο ακόμα αλάτι
- Καλύψτε και αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.
The post Πατατοσαλάτα με αυγά για το Χριστουγγενιάτικο τραπέζι appeared first on Πέτρος Συρίγος.
Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις