Τα σπιτικά νιόκι πατάτας με 4 τυριά είναι μια απόλαυση που συνδυάζει τη μαλακή υφή των νιόκι με την κρεμώδη και έντονη γεύση των τυριών. Είναι ένα πιάτο που κλέβει την παράσταση σε οικογενειακά τραπέζια και φιλικές συγκεντρώσεις.
Με αυτή την συνταγή θα μάθετε πώς να παρασκευάσετε τα καλύτερα σπιτικά gnocchi πατάτας με μια σάλτσα που θα σας μείνει αξέχαστη.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε με την φλούδα.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν, τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις αφήνουμε να κρυώσουν αφαιρούμε τη φλούδα, τις βάζουμε στον φούρνο σκεπασμένες με λαδόκολλα στους 170ο C για 10 λεπτά να στεγνώσουν τελείως.
Στη συνέχεια περάστε από ένα πιεστικό πολτοποίησης πατάτας.
Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι, το τοποθετούμε σε μια επίπεδη επιφάνεια, κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και προσθέτουμε τις πατάτες και το αυγό, ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας να γίνει μια μαλακή ζύμη, δεν πρέπει να κολλάει στα δάχτυλά μας.
Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, κόψτε μικρές ποσότητες ζύμης για να σχηματίσετε κορδόνια ζύμης και κόψτε σε κομμάτια (2 cm), στη συνέχεια σύρετε κάθε κομμάτι σε ένα πιρούνι και πιέστε λίγο (αλλά όχι πολύ δυνατά).
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και τα ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Αφήστε τα νιόκι να ξεκουραστούν για 20 λεπτά πριν τα ψήσετε.
Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό που χοχλάζει, όταν ανέβουν στην επιφάνια είναι έτοιμα.
Gnocchi σπιτικά με 4 τυριά: Η συνταγή
Ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος δε πρέπει να χοχλάσει.
Προσθέτουμε την Gorgonzola, όταν λιώσει και ενοποιηθεί με την κρέμα προσθέτουμε και τα άλλα τυριά λίγα κάθε φορά, ανακατεύοντας συνεχώς σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Ανακατεύουμε τα ζεστά νιοκι με την σάλτσα τυριών και τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με λίγο σχοινόπρασο η πασπαλισμένα με λίγο πιπέρι καγιεν.
Σπιτικά νιόκι πατάτας με 4 τυριά
The post Σπιτικά νιόκι πατάτας με 4 τυριά appeared first on Πέτρος Συρίγος.