ΛΑΡΙΣΑΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

Το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τίμησε η Λάρισα – Γαλλιού: «Κάθε μέρα να “σμιλεύουμε” την ευημερία έξω από φασιστικά κινήματα» (φωτό – βίντεο)

Την 9η Μαΐου ως ημέρα που σήμανε τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου τίμησε σήμερα, το πρωί της Πέμπτης η Λάρισα, με μια σειρά εκδηλώσεων μνήμης στο Ηρώο της πόλης, παρουσία εκπροσώπων τοπικών και πολιτικών φορέων.

Ειδικότερα, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και κατάθεση στεφάνων από Ανώτατες Πολιτικές και Στρατιωτικές Αρχές, πολιτικά κόμματα, εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων και τις πολιτικές νεολαίες, ενώ ακολούθησε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου, καθώς και όσων αγωνίστηκαν σε αυτόν.

«Σχεδόν οκτώ δεκαετίες μετά από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όλος ο κόσμος και η Ευρώπη θέλει να κλείσει στο “χρονοντούλαπο” της ιστορίας αυτό το τραγικό γεγονός. Η λήξη του έχει σηματοδοτήσει την απαρχή μιας νέας ζωής, που κάθε μέρα θα πρέπει όλοι μας παλεύουμε και να “σμιλεύουμε” την ευημερία των πολιτών και των λαών έξω από φασιστικά κινήματα που οδήγησαν εκατομμύρια πολίτες στον θάνατο», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας, κ. Μαρία Γαλλιού.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες