ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βρούτσης από Λάρισα για τον νόμο σχετικά με την αθλητική βία: «Για πρώτη φορά έχει ορατά αποτελέσματα»

Στο πρόβλημα της οπαδικής βίας αναφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού κ. Γιάννης Βρούτσης, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Δημήτρη Κουρέτα από τη Λάρισα, με αφορμή τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος.

«Απαράδεκτα» χαρακτήρισε τα γεγονότα οπαδικής βίας των οποίων γινόμαστε μάρτυρες τον τελευταίο καιρό και τα οποία βρίσκονται σε φάση αξιολόγησης. «Γνωρίζετε τη στάση της Κυβέρνησης και τη δική μου ως Υπουργού Αθλητισμού, από την αρχή έως σήμερα», τόνισε στη συνέχεια. «Θα είμαστε αμείλικτοι απέναντι στην αθλητική βία, αλλά επειδή αυτό έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές από πάρα πολλές κυβερνήσεις, φαίνεται πως για πρώτη φορά ο νόμος Βρούτση αρχίζει και έχει ορατά, θετικά αποτελέσματα».

Όπως εξήγησε τρεις σημαντικοί παράγοντες οδήγησαν στις παραπάνω θετικές αλλαγές, οι οποία αφορούν στις αυτοματοποιημένες και χωρίς υποκειμενική αξιολόγηση κυρώσεις, στις σύγχρονες κάμερες με τις οποίεε εφοδιάστηκαν τα ελληνικά γήπεδα της Super League 1 και τέλος, στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο μπορεί να ταυτοποιηθεί χάρη στοην εφαρμογή wallet.

«Ξεφραγο αμπέλι ήταν τα ελληνικά γήπεδα μέχρι τώρα», χαρακτήρισε ο ίδιος στη συνέχεια τη μέχρι πρότινος κατάσταση. «Δεν ξέραμε ποιος μπαίνει στο γήπεδο, σε ποιον βγαίνει το εισιτήριο. Είμαστε αισιόδοξοι, κρατουμε όμως χαμηλά τον πήχη. Έχουμε όμως μπει σε μια σωστή διαδικασία»

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες