ΛΑΡΙΣΑ

Ημερίδα κατά της ενδοσχολικής βίας στη Λάρισα – Κονδύλι για την αντιμετώπισή της θα διαθέσει ο Δήμος (φωτό – βίντεο)

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, σε συνεργασία με τα Μέλη τη τετραμελούς Ομάδας Δράσης για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, διοργάνωσε σήμερα το πρωί της Τετάρτης, ενδιαφέρουσα επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός: πρόληψη, παρέμβαση και καλές πρακτικές στο σχολείο και την οικογένεια», στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα.

Η Ημερίδα ήταν ανοιχτή για το κοινό και στόχο της είχε την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών των Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας, οι οποίοι/ες θα κληθούν να χειριστούν περιστατικά Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού, καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των γονέων/κηδεμόνων μαθητών και μαθητριών των Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά και της τοπικής κοινωνίας συνολικά, στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, με βαθιά γνώση του φαινομένου και με πολυετή εμπειρία στην αντιμετώπισή του, βοήθησαν την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο/η να το κατανοήσει βαθύτερα, να αναζητήσει και να εφαρμόσει τις βέλτιστες πρακτικές στην αντιμετώπισή του.

Στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, κ. Ηρακλής Γερογιώκας αναφέρθηκε στη σοβαρή διάσταση που έχει λάβει το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας στην περιοχή της Λάρισας, ενώ σημείωσε ότι κονδύλι από τον προϋπολογισμό του Δήμου αναμένεται να διατεθεί σε δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Δείτε φωτογραφίες:

Φωτό/βίντεο: Κώστας Τσιάρας

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες