ΛΑΡΙΣΑ

Χαρακόπουλος: Αναγκαιότητα η διπλωματική δράση και η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων

«Η πατρίδα μας είναι πάντα αντικείμενο των αναθεωρητικών βλέψεων της γείτονος Τουρκίας, παρά την πρόσκαιρη και μερική ύφεση στις μεταξύ μας σχέσεις. Ως εκ τούτου, για να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα απαιτείται η μέγιστη διπλωματική δραστηριότητα αλλά και η ενίσχυση των ενόπλων μας δυνάμεων». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμά του προς την ΑΧΕΠΑ Λάρισας με αφορμή την εκδήλωση «Οι προκλήσεις για τον Ελληνισμό στο υπάρχον γεω-στρατηγικό περιβάλλον».

Η διοργάνωση της ημερίδας έγινε από την AHEPA Λάρισας HJ -26 “PETER BALTIS”, το Strategy International και το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας, ενώ ομιλητές ήταν ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης, τέως Αρχηγός Εθνικής Φρουράς Κυπριακής Δημοκρατίας και Επίτιμος Διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU OHQ, και ο δρ Ιωσήφ Δεμερτζής, Διευθυντής Έρευνας & Ανάλυσης του Strategy International.

Ο βουλευτής και ιστορικός ερευνητής, ο οποίος λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί στην εκδήλωση, εξέφρασε τη βεβαιότητά του «για την ποιότητα των εισηγήσεων, που εγγυάται το επίπεδο εμπειρίας και γνώσεων των δύο ομιλητών. Με τον τέως Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς είχα άλλωστε τη τύχη να γνωριστώ και να αποκτήσω ιδίαν αντίληψη του εύρους της επάρκειάς του στους τομείς των εθνικών θεμάτων και της άμυνας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στην παρούσα φάση σε μια κρίσιμη συγκυρία. Αφενός οι πολεμικές συγκρούσεις που διεξάγονται στην ευρύτερη γειτονιά της -βορείως στην Ουκρανία, και νοτίως στην Μέση Ανατολή- ήδη έχουν δημιουργήσει μια λίαν ρευστή και επικίνδυνη διεθνή κατάσταση. Οι πρόσφατες εξελίξεις δεν αποκλείουν, μάλιστα, την περαιτέρω διεύρυνση των αντιπαραθέσεων με απρόβλεπτη κατάληξη». Καταλήγοντας σημειώνει ότι «η χώρα μας, αναπόσπαστο τμήμα της συλλογικής Δύσης, λόγω γεωστρατηγικής θέσεως εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένη να παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα».

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις
Ετικέτες